Eficiență energetică, design modern și calitate - acest mix de caracteristici a cucerit atenția clienților cu bugete generoase. Conceptul locuințelor verzi de lux este unul apreciat și la noi în țară, fapt confirmat de vânzările încheiate în cadrul primului astfel de proiect rezidențial. În doar câteva luni, s-au vândut peste 80% dintre casele pasive propuse de dezvoltatorul imobiliar Alesonor pentru prima etapă de dezvoltare a proiectului rezidențial din zona Otopeni-Tunari. 

36696-amber_gardens.jpgLocuințele eficiente energetic, cu o calitate deosebită și un design modern, au intrat în atenția clienților imobiliari din România. Dovadă stă faptul că primul proiect rezidențial cu locuințe verzi de lux de la noi din țară a înregistrat vânzări record, în primele luni ale acestui an.  

„În numai patru luni de la prezentarea proiectului, au fost vândute în avans 10 dintre cele 12 locuințe verzi de lux planificate pentru primele două faze de dezvoltare. În 2015, vor fi finalizate alte 11 locuințe, personalizate în funcție de cererile clienților, pe lângă cele 6 finalizate la sfarșitul anului 2014. În luna iunie 2015, complexul va fi locuit de primii proprietari: trei familii care acum își aleg designul interior al locuințelor”, spun reprezentanții Amber Gardens.

  • Locuințele Amber Gardens consumă de 5 ori mai puțină energie decât o locuință clasa A cu dimensiuni similare și de 9 ori mai puțin față de o locuință standard (clasa C).
  • Investiția într-o casă verde de lux începe de la 240.000 euro + TVA (pentru o locuință cu o suprafață de circa 250 mp și un teren de circa 650 mp)
  • Cei mai mulți cumpărători de până acum au ales opțiuni suplimentare (un etaj în plus, piscină, grădină mai mare, sistem Smart Home, etc.), astfel că prețurile locuințelor vândute ajung la 450.000 euro + TVA

„Avem un răspuns extraordinar din partea clienților, ceea ce confirmă analiza noastră: piața este cu adevărat pregătită pentru a redefini luxul ca un stil de viață echilibrat, care îmbină în armonie calitatea excepțională, confortul și natura. Primele faze de dezvoltare ale proiectului Amber Gardens au avut vânzări record și suntem optimiști și în ceea ce privește cererea în perioada următoare, clienții apreciind eforturile noastre de a lansa un proiect unic în România”, punctează Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor, dezvoltatorul proiectului.

În următorii trei ani, dezvoltatorul imobiliar Alesonor va construi în zona Otopeni – Tunari (lângă de pădure) 60 locuințe individuale verzi de lux, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță, consum energetic redus semnificativ și costuri mai mici de întreținere. Amber Gardens este primul proiect rezidențial de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la bază principiile designului bioclimatic și aplică standardele energetice ale unei "case pasive". Proiectul a obținut prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul este marele câștigător al concursului “Anuala de Arhitectură București”.

ARTICOLE CU SUBIECTE SIMILARE:

 

2 aprilie 2015