Clădirile vechi, fabricile părăsite şi halele industriale ar putea fi transformate în locuinţe pentru tineri. E drept, nu foarte comode, ci din categoria ''cutie de chibrituri''. Cea mai mică locuinţă va avea 14 metri pătraţi, cât o cameră de cămin studenţesc. Acestea sunt prevederile din proiectul de lege a locuinţelor, potrivit realitatea.net.

14854-150218-fabrica-mezeluri-vlad-dracul.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va obliga autorităţile locale să transforme în locuinţe pentru tineri clădirile insalubre şi abandonate pe care le au în proprietate.

"Noi milităm pentru următorul lucru: pentru valorificarea terenurilor , a clădirilor, imobilelor, care sunt deja în zone viabilizate, care au deja infrastructură", a declarat Bogdan Suditu, şef serviciu Urbanism MDRT.

Dacă noua lege a locuinţei va fi aprobată, s-ar putea ridica din bani europeni locuinţe pentru tineri. Dar nu orice fel de locuinţe, ci unele mai mici. De aproape trei ori mai mici decât prevede actuala lege.

"Este un exemplu european fără să fie abordarea noastră definitivă este Franţa care are 14 metri suprafaţă locuibilă şi 33 de metri volum", a adăugat Bogdan Suditu.

La plata chiriei, mărimea locuinţei contează mai puţin.

"Suntem singura ţară din Europa în care chiria este maximum 10% din veniturile declarate ale gospodării. Cel care are venituri mai mari va plăti mai mult, cel care are venituri mai mici va plăti mai puţin, proporţional cu evoluţia veniturilor", a explicat Bogdan Suditu.


Sursa

4 November 2010