În luna octombrie, băncile au executat silit o medie de 40 de imobile pe zi. Cele mai multe dintre acestea sunt situate în marile oraşe. O situaţie convenabilă pentru instituţiile financiare, care pot obţine întotdeauna preţuri cu atât mai bune cu cât oraşul este mai mare.

21925-foto.jpgCele mai scumpe apartamente executate silit au fost, în luna octombrie, în Bucureşti: 840 euro/mp, arată un studiu întocmit de heima.ro. Urmează Timiş, Suceava şi Bacău.

Pentru case, preţul cel mai mare este în judeţul Vrancea, cu 783 euro/mp. Urmează judeţul Dâmboviţa, cu 765 euro/mp. Cele mai mici preţuri sunt întâlnite, ca de obicei, în Moldova, unde preţul/mp al unei case executate silit este de 73 euro/mp, în Neamţ, sau de 78 euro/mp, în Botoşani. La nivel naţional, preţul mediu pentru achiziţia unei case executate silit este de

Media la nivelul tarii in ceea ce priveşte preţul/mp în cazul achiziţionării unei case executata silit a fost de 255 euro/mp.

Terenurile sunt cele mai ieftine bunuri executate silit, dar nu neapărat mai ieftine decât terenurile aflate pe piaţa liberă imobiliară. Cel mai mic preţ/mp poate fi găsit în Hunedoara, cu doar 4 lei/mp, urmat de Giurgiu cu 6 lei/mp şi Călăraşi cu 8 lei/mp. Cele mai scumpe terenuri sunt în ordine:

  • Galaţi, cu 48 euro /mp
  • Dâmboviţa, 60 euro/mp
  • Cluj, 82 euro/mp
  • Bucureşti-Ilfov, 99 euro /mp.

CITEŞTE ŞI: Băncile nu mai au ce face cu proprietăţile executate silit. Sfidători, proprietarii refuză să îşi părăsească locuinţele.

    14 November 2011