Fie că cerinţele dumneavoastră de locuire sunt modeste, fie că bugetul vă este limitat în acest moment, locuinţa minimală poate fi o soluţie potrivită pentru dumneavoastră.
Locuinţa minimală are 38 de metri pătraţi construiţi sau 32 mp utili şi este un exemplu pentru cum se poate locui confortabil într-un spaţiu minimal.

Deşi este mică, locuinţa conţine toate funcţiunile necesare locuirii unei familii de 2 persoane: vestibul, loc de discuţii, loc de luat masa, bucătărie, dormitor, baie. Construcţia a fost concepută ergonomic prin crearea unui spaţiu comun pentru toate funcţiunile (excepţie făcând baia), acestea din urmă fiind separate doar prin mobilier.

Circulaţiile locuinţei au fost suprapuse peste celelalte funcţiuni, motiv pentru care nu ocupă suprafeţe suplimentare. Mobilierul pentru depozitare este comasat pe două laturi, ceea ce conduce la economie de spaţiu şi de costuri. La fel, instalaţiile sanitare sunt prevăzute pe o singura latură.

Casa este echivalentul suprafeţei unei garsoniere la bloc, dar alcătuirea ei permite o funcţionalitate dezvoltată, separând funcţiunile zi-noapte.
Deasemenea, pentru cineva care dispune de un teren, soluţia propusa poate constitui un început, o primă etapă a casei pe care şi-o doreşte. Pornind de la această casă mică se pot adăuga module care să o completeze în timp (de exemplu cu dormitoare suplimentare sau camere pentru copii).

Avantaje:

- cost redus al construcţiei, estimat între 13.500 şi 15.000 de euro;
- structură uşoară, posibilitate de execuţie rapidă;
- posibilitate de extindere pentru viitor;
- nu necesită teren mare pentru amplasare; se poate realiza pe un teren minim construibil, rămânând suficient spaţiu şi pentru grădină
- sistemul constructiv uşor îi permite amplasarea peste o construcţie existentă (locuinţă individuală, bloc de locuinţe, structuri industriale).

Mood Factory SRL activează în domeniul proiectării de construcţii, domeniu în care propune concepte pentru locuinţe cu costuri reduse la standarde de performanţă. Pentru a afla mai multe despre sistemele constructive eficiente vă invităm să vizitaţi www.casa.moodfactory.ro. Tot aici veţi găsi imagini cu proiectele pilot şi veţi afla costurile lor.

5 February 2010