Criza a tăiat la jumătate preţul locuinţelor noi din zonele Dorobanţi, Băneasa şi Siseşti-Străuleşti din Capitală, de la 1.600-2.800 euro la 900-1.300 euro pe metru pătrat.După un an de criză, locuinţele de lux din nordul Bucureştilor valorează cu peste 50% mai puţin faţă de anul 2008.

sursa:gandul.infoLa sfârşitul anului trecut, locuinţele din Băneasa-Pipera se puteau cumpăra cu 900-1.300 euro/metru pătrat, preţ cu 53% mai mic faţă de 2008, când aceleaşi locuinţe se scoteau la vânzare 1.600-2.800 euro/mp, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis-Eurisko (CBRE). Cu până la 53% mai puţin costă şi apartamentele de lux şi vilele din Dorobanţi, după ce ultimul an a redus preţurile la 1.500-2.500 euro/mp.

După toate aceste reaşezări de preţuri, cele mai scumpe locuinţe noi din Bucureşti se află în zona Aviatorilor-Kiseleff, respectiv 3.000-4.000 euro/mp. La polul opus se află Corbeanca şi Otopeni, cu cele mai ieftine locuinţe noi de pe piaţă din acest moment, de 700-1.000 euro metrul pătrat.

Târg de reduceri imobiliare la Bucureşti

Cu fiecare târg imobiliar, românii constată că mai este loc de reduceri ale preţurilor locuinţelor, dar şi de bonusuri. Aşa s-a întâmplat şi la primul eveniment de profil din 2010, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti: dezvoltatorii au coborât preţurile cu 30-40% faţă de ediţia precedentă, din toamna anului trecut.

Şi nu degeaba, pentru că vizitatori chiar au fost - e drept că şi mulţi curioşi -, mai ales sâmbătă şi duminică. În plus, ca să atragă clienţi, firmele participante au aplicat acelaşi principiu de marketing adoptat pe timp de criză, recompensându-şi cumpărătorii cu cadouri. Nu au oferit autoturisme, ca anul trecut, ci burse la şcoli private pentru copiii cumpărătorilor, reduceri la taxa de şcolarizare ori amenajarea gratuită a grădinii, cum a procedat dezvoltatorul ansamblului Greenfield.

Alte bonusuri au inclus o bucătărie cadou pentru primii cinci cumpărători ai unei vile construite în comuna 1 Decembrie de firma Green City Construct. În schimb, cumpărătorilor dispuşi să achite cu bani gheaţă un apartament în cartierul Avangarde Rezidential li s-a promis un discount de 20%.


 

 

 

Sursa

15 February 2010