Cazurile de insolvenţă din industria imobiliară s-au înmulţit în ultima perioadă, pe măsură ce datoriile dezvoltatorilor nu au mai putut fi acoperite.

sursa:capital.roDacă până acum băncile au menajat firmele de dezvoltare imobiliară şi s-au ferit de executarea activelor, consultanţii din piaţă se aşteaptă ca din primăvara anului viitor „să se umple paharul" şi să apară primele falimente de răsunet.

„În cazul insolvenţelor din imobiliare situaţia e de cele mai multe ori mai simplă decât în cazul altor industrii, deoarece actorul principal este banca. Ea poate acorda o şansă de reorganizare a firmei imobiliare sau poate cere falimentul. Într-o economie normală, până la un anumit moment încerci să salvezi compania, dar după un punct nu mai are rost.

Marea artă e să ştii când să tragi linie. Impresia mea este că în primăvară o să vină acest moment. Faţă de anul trecut numărul cazurilor de insolvenţă pe care le tratăm au crescut de trei ori şi ne aşteptăm şi ne pregătim ca numărul acestora să crească în continuare", a declarat pentru capital.ro Sebastian Guţiu, managing partner al casei de avocatură Schoenherr şi Asociaţii.

 


 


Sursa

21 December 2009