Bucureşti, 7 Octombrie 2010 – Fashion House Development, parte a grupului Liebrecht & wooD,  introduce conceptul de outlet center pe piaţa din Serbia, prin anunţarea oficială a începerii lucrărilor de construcţii la primul outlet center construit vreodată în această ţară. Proiectul va fi deschis publicului larg la începutul anului 2011.

14176-fashion_house_bucharest.jpgDupă ce a lansat în 2008 primul outlet center din România, Fashion House, grupul Liebrecht & wooD introduce acest concept şi pe piaţa din Serbia, prin începerea dezvoltării primului proiect de acest tip din ţara amintită. Fashion House Outlet Centre Indjija, în valoare de 30 milioane de Euro, va fi amplasat între capitala Serbiei, Belgrad şi Novi Sad, al doilea oraş al tării, în zona uşor accesibilă în care e localizat Indjija Retail Park, plasat pe autostrada E75 (între Europa de Vest şi cea de Est).

FASHION HOUSE Outlet Centre Indjija (FHI) va fi construit pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp şi va fi deshis în două etape: prima fază va cuprinde o suprafaţă de 15.000 mp şi 55 de unităţi, urmând ca restul suprafeţei de până la 30.000 mp să fie completată în a doua fază cu alte 55 de unităţi. Noul outlet center va avea 2.000 de locuri de parcare, o gamă largă de cafenele şi de restaurante şi o zonă de joacă pentru copii. Parcul Indjija Retail Park în care acest outlet center este amplasat va conţine de asemenea, o zonă de spaţii de tip big box, un parc de birouri şi un hotel, toate având un design rustic, ce va oferi o experienţă de shopping cu totul nouă.    

14177-fashion_house_sosnowiec.jpg“Introducerea conceptului de outlet center pe noi pieţe este una dintre ariile noastre de expertiză şi unul dintre lucrurile pe care le-am realizat cu succes în mai multe ţări. Am fost primul operator de centre comerciale de tip outlet center din România şi Polonia şi, în prezent, dezvoltăm primele proiecte outlet center din Rusia, dovedind în acest fel că suntem unii dintre cei mai importanţi jucători de pe acest segment din Europa Centrală şi de Est (ECE). Pentru a putea avea încă un proiect reuşit, am aplicat în Serbia lucrurile care s-au dovedit de succes în celelalte state. Aşa cum am făcut în România, de exemplu, unde am ales să iniţiem proiectul în cea mai dezvoltată şi cea mai dens populată zonă din ţară (Bucureşti împreună cu jud. Ilfov), şi în Serbia am ales o plasare strategică: o locaţie largă şi uşor accesibilă, aflată în mijlocul unei mase de populaţie, într-o ţară care nu are suficiente spaţii de tip retail”, a declarat Brendon O'Reilly, Director al FASHION HOUSE Development.

14178-johan_rogiers_managing_director_of_liebrecht_an.jpg“Fashion House Indija Outlet Center, o premieră pentru sectorul de retail din Serbia, dovedeşte cu fapte concrete că, în ciuda contextului economic actual, grupul Liebrecht & wooD continuă realizarea de noi proiecte şi a planurilor sale de extindere. Prin acest proiect dorim să îi re-asigurăm pe toţi partenerii noştri de afaceri că avem un business solid, aflat într-o continuă dezvoltare. În prezent, suntem în proces de extindere pe piaţa din Rusia şi avem de asemenea planuri noi pentru România, pe care le vom anunţa la momentul potrivit”, a declarat Johan Rogiers, Managing Director al Liebrecht & wooD România.

În România, dezvoltatorul Liebrecht & wooD este prezent pe piaţa de real estate de 10 ani şi este cunoscut pentru realizarea primului outlet center din ţara noastră, Fahion House Outlet Center, şi pentru dezvoltarea complexului de birouri Victoria Park şi a parcurilor de retail Militari Shopping Center şi West Park.

Liebrecht & wooD este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari, ce operează cu precădere în regiunea Europei Centrale şi de Est, fiind prezenţi pe pieţele din România, Polonia, Rusia şi Serbia. Proiectele companiei includ realizarea de complexe de birouri, centre de tip outlet, depozite, centre comerciale şi alte tipuri de proiecte la cheie. Liebrecht & wooD oferă o gamă completă de servicii în zona de real estate, furnizând şi servicii de management al proprietăţii şi de contabilitate, alături de proiectele de clădiri pe care le dezvoltă.

Grupul Liebrecht & wooD include mai multe companii: Liebrecht & wooD (dezvoltator imobiliar), Fashion House (marca de proiect de tip outlet center care oferă şi servicii de consultanţă pentru acest segment de centre comerciale), InterAct (servicii de contabilitate) ş WeCare (servicii de management al proprietăţii).

###

Liebrecht & wooD este dezvoltator de proiecte imobiliare, operând în principal pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. Compania este unul dintre puţinii dezvoltatori care furnizează o gamă complexă de servicii în domeniul de real estate, alături de clădiri cu arhitectură unică, ce au câştigat deja recunoaşterea de specialitate în cadrul mai multor competiţii la nivel European. Proiectele dezvoltate de Liebrecht & wooD includ complexe de birouri, centre de tip outlet, depozite, centre comerciale şi alte tipuri de proiecte  la cheie.

7 October 2010