Colliers International Romania a intermediat tranzacţia de închiriere prin care reprezentanţa locală a producătorului farmaceutic de origine daneză Leo Pharma a preluat un spaţiu de 300 m.p. în clădirea de birouri The Lakeview situată pe bulevardul Barbu Văcărescu din Bucureşti.

28696-leo-pharma-inchiriaza-un-spatiu-de-birouri-in-c.jpgPrintre criteriile care au stat la baza deciziei de relocare a companiei daneze s-au numărat nevoia de optimizare a operaţiunilor, precum şi calitatea şi confortul noului spaţiu. ”O companie de top se va uita întotdeauna la o proprietate de top care să se alinieze imaginii sale corporative, să motiveze personalul şi să ofere în acelaşi timp servicii la un înalt nivel calitativ . Pentru Leo Pharma, The Lakeview a fost clădirea care a răspuns în întregime cerinţelor companiei, încă de la prima vizionare”, a declarat Oana Sirbu, Associate in cadrul departamentului de birouri al Colliers International Romania.

Situată în partea de nord a Bucureştiului, zona cu cel mai mare număr de clădiri de birouri de clasa A şi cel mai scăzut nivel al ratei de neocupare, The Lakeview a fost distinsă drept clădirea de birouri a anului 2010 in cadrul galei CEE Quality Awards. Proiectul a fost livrat în primul trimestru al anului 2010, având o suprafaţă totală închiriabilă de 24,000 m.p şi beneficiază de 480 locuri de parcare, plus conexiuni excelente la reţeaua de transport public. În prezent, clădirea este ocupată în proproţie de 100% de către chiriaşi de top ca PWC, RBS, Huawei, Colgate Palmolive sau Philips.

“Deşi clădirea nu a avut niciodată un spaţiu vacant de la finalizare, am reuşit, pe parcursul anilor, să atragem câţiva chiriaşi noi cu care am avem angajamente pe termen lung, aşa cum a fost Huawei anul trecut sau Philips în această vară. Cel mai recent succes al nostru îl reprezintă Sodexo, care îşi va deschide primele spaţii de catering din Bucureşti pe 7 ianuarie 2013, sau Leo Pharma, care se va reloca în The Lakeview la sfârşitul lunii februarie. Acest şir de tranzacţii reprezintă o dovadă fermă a potenţialului de re-închiriere a clădirii, probabil neegalat în condiţiile actuale de piaţă”, a declarat Mihai Plăeşu, Business Development Director AIG/Lincoln România.

Potrivit raportului de piaţă publicat de către Colliers la finele trimestrului al treilea al anului curent, competitia in zona Floreasca – Barbu Vacarescu se va accentua în următoarea perioadă, pe fondul începerii pre-închirierii proiectelor anunţate în prima jumătate a anului. Livrarea noilor dezvoltări, planificate pentru 2013 – 2015, va coincide cu perioada în care o mare parte a contractelor existente vor ajunge la maturitate. În prezent, zona Barbu Văcărescu – Floreasca este cea mai atractivă pentru chiriaşi, prin prisma mixului de clădiri de calitate, a accesibilităţii şi a facilităţilor disponibile pentru angajaţi.

 

Sursa

13 December 2012