În unele ţări, proprietarii caselor neterminate nu plătesc niciun impozit pe aceste imobile. Unul dintre aceste state este Egiptul. Populaţia, destul de săracă de altfel, s-a adaptat de minune.

18409-cairo_023_06c223439f.jpgMulţi oameni locuiesc în case sau blocuri care, din exterior, arată a fi abia în stadiul "la roşu", însă în interior sunt amenajate ca nişte locuinţe obişnuite, cu aer condiţionat şi cu antene satelit.

Astfel, multe construcţii din Egipt sunt neterminate de zeci de ani, cu toate că sunt locuite de familii.

Autorităţile şi-au dat seama că adună prea puţini bani la buget din impozitul pe proprietăţile imobiliare, în condiţiile în care în ultimii ani în ţară, şi în special în suburbiile capitalei Cairo, s-a construit foarte mult.

Din acest motiv, fostul guvern de la Cairo a decis să modifice impozitul imobiliar, reglementat printr-o lege din 1954, şi a anunţat, la începutul anului trecut, că va introduce treptat noile norme. Introducerea noului sistem de taxare în domeniul imobiliar presupune analiza şi evaluarea fiecărui imobil din ţară.

Noul impozit ar urma să se aplice nu numai asupra imobilelor finalizate, ci şi asupra celor aflate în diferite stadii de construcţie.

Potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională în acel moment, impozitul anual pentru o proprietate evaluată la 500.000 de lire egiptene (62.500 euro) ar fi de 30 de lire (circa 4 euro), în timp ce pentru o proprietate care valorează 1 milion de lire (125.000 euro), impozitul anual ar ajunge la 660 lire (83 euro).


Sursa

19 May 2011