Ministerul Turismului este una dintre instituţiile care ar putea contribui financiar la amenjarea Lacului Morii din Bucureşti. Primăria sectorului 6 va organiza, pe 14 iunie, o licitaţie pentru amenajarea lacului, suma estimată pentru investiţii în 25 de hectare fiind de 1,43 milioane euro, bani ce pot proveni din mai multe surse, printre care Ministerul Turismului.

sursa foto:http://metropotam.ro/Printre atribuţiile câştigătorului licitaţiei se află amenajarea de spaţii verzi, alei, locuri de joacă, pistă biciclişti, parcări, un amplasament pentru debarcader şi unul destinat unui pavilion multifuncţional. Lucrările trebuie să dureze cel mult şase luni, potrivit NewsIn.
În caietul de licitaţie se precizează că numărul minim de societăţi care participă la licitaţie este de cinci, iar cel maxim, de 20. Cifra de afaceri are o pondere de 100% în alegerea câştigătorului, se arată în caietul de sarcini.

Firma care va primi contractul va trebui să facă demersuri pentru obţinerea de fonduri nerambursabile, potrivit caietului de licitaţie. Alţi bani pot proveni de la Ministerul Turismului şi Administraţia Naţională Apele Române, care au semnat cu primăria de sector un document în vederea începerii derulării şi finalizării proiectului "Lacul Morii, pol de creştere urbană a sectorului 6", cele două instituţii promiţând în scris fonduri din bugetul propriu.

 


9 iunie 2010