Clădirea de birouri Cubic Center, achiziţionată de Dinu Patriciu la pachet cu tot portofoliul fondului de investiţii Fabian, a reuşit să mai atragă un chiriaş – primul din acest an – care ridică gradul de ocupare la circa 25%.

27734-cubic-center_1a563687e7.jpgNoul chiriaş este Promidea, companie activă pe piaţa materialelor promoţionale, care îşi va muta sediul în Pipera, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Crosspoint, intermediarul tranzacţiei. Cei 1.000 mp închiriaţi de Promidea se adaugă celor 1.200 mp preluaţi de OBI şi sediului de 1.400 mp al Agricover. Afacerea Mic.ro şi Mac.ro, dezvoltată de Dinu Patriciu şi intrată în faliment luna aceasta, îşi are sediul tot în Cubic Center.

Imobilul are o suprafaţă închiriabilă de 25.300 mp, dispusă pe 12 etaje, însă mai are disponibil încă 75% din spaţiu.

Dinu Patriciu a intrat puternic pe piaţa imobiliară odată cu achiziţia fondului Fabian în 2009. Acum, portofoliul Dinu Patriciu Global Properties este format din peste 100 de proprietăţi cu o valoare de circa un miliard de euro, în principal pe zona birourilor şi a spaţiilor comerciale, grupate în Germania şi România. Cele mai importante proprietăţi din România sunt clădirile de birouri The Lakeview, Romana Offices, Cubic Center, Banu Antonache Offices, Cascade Offices şi Baneasa Business Center.

 

Sursa

30 October 2012