Bucovina este printre cele mai atractive şi vizitate zone turistice din România.

foto:http://www.bucovina.netNu întâmplător ţinutul, vestit şi apreciat astăzi în întreaga lume, a fost distins în 1975 cu premiul international "Pomme d'Or" de către Federaţia Internaţionala a Ziariştilor şi Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectură cu fresce interioare şi exterioare din acest colţ de ţară sau mai zis de povesre au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor de artă universală.

Pensiunile agroturistice din Bucovina sunt destinaţii preferate de turişti în perioada sărbătorilor de iarnă. Tradiţiile încă păstrate cu stricteţe atrag în fiecare an, de Crăciun turşti din lumea întreagă.

Foarte aproape de superba mănăstire Voroneţ găsim pensiunea Perla Bucovinei **** unde un pachet de trei nopţi de cazare de Crăciun costă 690 lei/persoană. În preţ sunt incluse toate cele trei mese, plus cina de Crăciun.

Gazdele promit bucate tradiţionale care vor face poftă şi celor mai mofturoşi dintre noi, cum ar fi tochitura bucovineană cu mămăliguţă şi brânza de burduf, sărmăluţe în cuib cu smântână sau celebrele placinte "poale-n brâu". De asemena, oaspeţii vor cunoaşte şi obiceiurile de Crăciun ale zonei, grupuri de colindători vor anunţa Naşterea Domnului în Ajunul Crăciunului.

De Revelion, cinci nopţi de cazare cu toate mesele incluse ajung la 1500 de lei de persoană. În seara dintre ani, cina va cuprinde tot soiul de bunătăţi de la răcituri la somon cu sos gorgonzola. Pentru a marca trecerea în noul an gazdele vor organiza un foc de artificii.

Pensiunea "Leagănul Bucovinei"*** este situată în inima Bucovinei, la distanţe relativ mici de majoritatea obiectivelor turistice din zona. Principalele atracţii le reprezintă mănăstirile medievale pictate: Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Suceviţa, Moldoviţa, Putna, iar in imediata apropriere a pensiunii găsim Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul de istorie. Aici patru nopţi de cazare cu mic dejun şi cină plus masa festivă de Revelion costă 230 de euro de persoană.

La cina de Revelion se vor servi printre altele aperitive reci şi calde, sărmăluţe fierte la foc de lemne în cuptorul din grădina pensiunii, fripturi, prăjituri şi tradiţionalul cozonac de casă.

Pentru o variantă mai rustică puteţi alege "Casa Bunicii", o căsuţă mică, decorată într-un stil tradiţional, foarte simplu, situată la circa 2,5 km distanţă de Suceava. "Casa Bunicii" dispune de TV cablu, curte şi parcare proprie. Oferta de sărbători cuprinde următoarele variante: pachet patru zile cazare, mic dejun şi masă festivă de Revelion 120 Euro/persoană şi pachet patru zile cazare şi masă festivă de Revelion 100 Euro/persoană.


4 December 2009