Marii investitori analizează tot mai intens alternativa produselor instituţionale premium, la o scară regională, incluzând Europa Centrală şi de Sud Est, cu piaţa din România ocupând o poziţie centrală în restul economiilor, potrivit lui Radu Boitan, directorul companiei de consultanţă imobiliară King Sturge România.

16352-santier_constructii_muncitor_04_3de80b29d5.jpgEl se bazează pe faptul că pieţele mature din regiune, gen Varşovia sau Praga, au înregistrat scăderi substanţiale ale randamentelor investiţionale (yielduri) în ultimele 6 luni.

„Remarcăm o atitudine mai activă provenind din partea investitorilor instituţionali şi ne putem aştepta la un mediu mai stabil odată cu aprobarea finanţărilor recente de la FMI şi cu măsurile de austeritate severă adoptate în sectorul public", menţionează Boitan.

În ceea ce priveşte produsele de pe piaţa secondară, ele vor avea în continuare cele mai mari probleme, deoarece acest segment nu este consolidat. Analiştii King Sturge spun că investitorii sunt preocupaţi în continuare de risc, motiv pentru care vânează doar proprietăţi de calitate care să le asigure venituri constante.


Sursa

5 February 2011