King Sturge a intermediat închirierea de către Pet Centar a 1.065 m2 de spații de depozitare pe o perioadă de 5 ani în Mega Center, companie croată specializată în comercializarea de produse și accesorii pentru animale de companie. Parcul este localizat în vestul capitalei, la intersecția autostrăzii A1 cu șoseaua de centură.

Proprietarul parcului, Mega Company Import-Export, este unul din pionierii dezvoltărilor de spatii logistice și depozite la standarde internaționale din București. Parcul Mega Center include nouă unități finalizate, în suprafață totală de 25.000 m2 de spații de depozitare și 4,000 m2 de spatii de birouri. Lista de chiriași include nume celebre precum Dr. Oetker, DB Schenker, Sika, Dohler, Top Birotica, Augsburg etc.

Principalul motiv pentru care Pet Center a decis închirierea spațiului în Mega Center îl reprezintă locația strategică. Centrul are acces direct la șoseaua de centură a Bucureștiului și totodată este plasat la câteva sute de metri de autostrada București-Pitești, parte a Coridorului European IV, ce conectează capitala la Europa de Vest. Alte argumente demne de menționat sunt accesul facil pentru camioane, disponibilitatea tuturor mijloacelor de transport în comun pentru angajați și lucrările de amenajare suportate de către proprietar.

Pet Center este lider regional în comercializarea mâncarii si a accesoriilor pentru animale de companie, fiind prezentă în Croația, Serbia și cât de curând intenționează deschiderea primului magazin în București. King Sturge are o colaborare stransă cu Pet Centar, în vederea închirierii spațiilor de birouri, comerciale și de distribuție în România și Croația.

Conform ultimelor studii efectuate de King Sturge, rata de neocupare a spațiilor logistice și industriale este în prezent de 12% și se estimează creșterea la 14% în decursul anului, conform tendinței preconizate a chiriașilor de a se reloca în spații mai mici. Cea mai importantă tranzacție pe acest sector în 2009 a constituit-o închirierea a 30,000 m2 de către Unilever în Ploiești West Park. King Sturge a fost implicat în tranzactie ca reprezentant al proprietarului- Alinso Europe.


15 March 2010