Compania de consultanță imobiliară King Sturge anunță semnarea a trei contracte în decurs de o lună, în cladiri noi de birouri din zone ultracentrale ale capitalei.

Compania Manpower România, parte a grupului american Manpower Inc., recunoscut ca fiind unul din liderii mondiali în servicii de recrutare, își va reloca una dintre cele 3 divizii existente în București în zona Piața Victoriei, începând cu luna mai a anului curent, într-o clădire recent finalizată a binecunoscutului dezvoltator de clădiri de birouri, rezidențiale și comerciale – Alesonor.

Factorii determinanți în luarea deciziei de relocare au fost condițiile contractuale avantajoase, calitatea foarte bună a construcției și nivelul superior al serviciilor oferite.

Agenția de publicitate Frank Group a închiriat, în vederea relocării, o suprafață de 420 m2  într-o clădire nouă din zona Piața Romană, unde își va desfășura activitatea începând cu luna în curs, ca urmare a extinderii operațiunilor. Compania oferă expertiză în comunicare strategică, branding, comunicare online, evenimente, promoții și retail marketing și dispune de un portofoliu de clienți renumiți precum Skoda, Romtelecom, Sprider Stores, Asirom, Miele, Olympus, Singer, Schenker, Mothercare.

O altă companie, divizie a celui mai mare și dinamic grup farmaceutic din România, cu peste 3.100 de angajați în țară, a închiriat o suprafață de 750 m2, într-un imobil recent finalizat din zona Unirii, cu o suprafață totală de 9.500m2. Compania a considerat oportună relocarea dintr-o zona limitrofă a capitalei într-una centrală, având o accesibilitate mai bună a angajaților la mijloacele de transport în comun și o expunere superioară către clienți.

Contractele pentru spațiile închiriate au fost agreate pentru o perioadă de 3 ani, iar procesul de negociere a durat mai putin de 2 luni, pe o piață în care dezechilibrul dintre cerere și ofertă continuă să aibă un impact important asupra nivelului cotat al chiriilor. Remarcăm totuși semne timide de revenire a pieței începând cu luna ianuarie a acestui an, principalii factori fiind dinamica companiilor, care s-au extins sau restrâns în funcție de rezultate, intrarea unor nume noi, dar și încheierea perioadei contractuale pentru chiriașii clădirilor de birouri livrate în perioada 2006 - 2008, care s-au reorientat către clădiri recent finalizate, a declarat Claudia Cetățoiu, consultant în cadrul departamentului de birouri al companiei de consultanță King Sturge.


 

19 April 2010