Primariile din judetul Iasi au emis aproape 840 de autorizatii pentru locuinte in zone cu risc de inundatii si alunecari de teren, potrivit unei situatii centralizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Iasi.

La nivelul judetului Iasi, conform sursei citate, exista peste 3.500 de locuinte si anexe gospodaresti construite in zone vulnerabile.

Din 1.842 de locuinte, 839 au autorizatie de construire, iar peste 1.000 nu au astfel de acte, arata NewsIn.

Cele mai multe autorizatii acordate in zone cu risc din judetul Iasi au fost emise de Primaria Popricani, respectiv 110 astfel de acte.

"Noi suntem intr-o situatie mai deosebita acum, avem conturile blocate. Avem un plan prin care sa luam acele masuri de prevenire in zonele vulnerabile unde au fost emise autorizatii, insa acum nu avem bani", a declarat primarul din Popricani, Otonel Slabu.

Printre localitatile unde au fost emise mai multe autorizatii in zone cu risc se mai numara municipiul Iasi (96 de autorizatii), orasul Targu Frumos (62) si comunele Tomesti (78), Andrieseni (72) si Ciurea (66).

Conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii Iasi a anuntat ca in acest an au inceput primele verificari in teren cu privire la autorizatiile emise in zonele vulnerabile.

Sursa

26 March 2010