Două dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară se vor uni. Jones Lang LaSalle a anunţat astăzi fuziunea cu King Sturge, devenind împreună una dintre cele mai importante voci de pe piaţa de consultanţă din Marea Britanie, cât şi din Europa continentală. Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul acestei luni, dar integrarea echipelor şi a serviciilor va începe imediat.

18594-richard_batten.jpgDupă cum s-a stabilit, preţul pe care JLL îl va plăti este de 197 mil. lire sterline, adică aproximativ 319 milioane dolari. Mai mult de atât, JLL va plăti King Sturge 98 mil. lire sterline în numerar la semnarea contractelor, urmând să achite diferenţa tot cu bani gheţa, în următorii cinci ani. Astfel, Jones Lang LaSalle va prelua cele 43 de birouri şi firme King Sturge din Europa, inclusiv cele 24 din Marea Britanie. Activitatea acestora se va desfăşura sub brandul Jones Lang LaSalle.

„Datorită potrivirii strategice şi culturale evidente dintre Jones Lang LaSalle şi King Sturge, această propunere este una logică şi foarte atractivă pentru ambele firme. Ea ne oferă anvergura şi gradul de expertiză care ne vor plasa pe primul loc în prestarea serviciilor pentru clienţi atât în Marea Britanie, cât şi în Europa continentală" afirmă Christian Ulbrich, Director Executiv al Jones Lang LaSalle pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

Richard Batten, co-partener senior, King Sturge, afirmă: „Aceasta este o întâlnire între două mari companii care sunt aliniate cultural, dispunând de sinergii de afaceri fantastice, cu scopul de a crea cea mai puternică firmă de consultanţi imobiliari din Europa. Credem sincer că ne va fi mai bine împreună. Posibilitatea de a activa pe o platformă globală şi oportunităţile pe care ni le va oferi aceasta înseamnă extraordinar de mult pentru toţi angajaţii şi clienţii noştri."

Fuziunea va amplifica punctele forte comune şi poziţiile de lider existente. De asemenea, va consolida capacităţile globale de prestare a serviciilor.

John Duckworth, Director Regional al Jones Lang LaSalle în CEE&SEE a comentat: „Suntem extrem de entuziasmaţi de fuzionarea acestor două firme excepţionale. Fiecare are o reputaţie de excelenţă bazată pe munca în echipă şi plasarea intereselor clienţilor pe primul plan. Obiectivul nostru imediat va fi să exploatăm potenţialul extraordinar al fuziunii atât pentru clienţii cât şi pentru colegii noştri din zona CEE şi SEE."

Firma fuzionată îşi desfăşoară activitatea pe 70 de pieţe EMEA din 30 de ţări, având 5.300 de angajaţi care oferă servicii imobiliare integrate în întreaga lume pentru clienţii investitori, proprietari şi locatari. Compania din Marea Britanie va avea 2.700 de angajaţi în 34 de birouri.


27 May 2011