Magistrala de metrou M5 – Râul Doamnei – Eroilor trebuie să fie funcțională în luna iunie a acestui an. Acesta a fost mesajul transmis de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv, în cadrul întâlnirii de lucru care a avut loc săptămâna trecută.

42824-metrou_dr_taberei_2.jpgPrincipalele subiecte discutate au vizat stadiul execuției și plăților în ceea ce privește magistrala M5, dar și problemele întâmpinate în realizarea magistralei M6 – 1 Mai – Otopeni și soluțiile identificate până în acest moment.

”Cu privire la magistrala M5 vă spun încă o dată că este un obiectiv foarte important care trebuie realizat atât pentru bucureșteni, cât și pentru toți cei care tranzitează Capitala și folosesc acest mijloc de transport. Vreau ca termenele pe care vi le-ați asumat să le respectați. Este o chestiune de respect și încredere reciprocă și, atât timp cât statul este partener onest și plătește la zi, așa și dumneavoastră trebuie să vă respectați ceea ce v-ați asumat prin contract, sau mai bine zis prin multitudinea de acte adiționale la contract. Știu că este un obiectiv mult întârziat, iar ultimul termen pe care mi l-ați transmis trebuie să fie termenul final. Nu mai accept niciun alt termen sau altă scuză, în afară de iunie 2020”, a punctat Lucian Bode.

Totodată, ministrul Transporturilor a solicitat accelerarea demersurilor privind realizarea M6. „Pe lângă linia de cale ferată ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, magistrala M6 va fi un obiectiv foarte important de mobilitate pentru toți cei care vor dori să ajungă mai repede la principalul aeroport al țării. De aceea vă cer să promovați cu celeritate toate procedurile aferente acestui obiectiv și să rezolvați urgent toate problemele care au trenat până acum”, a transmis ministrul Lucian Bode.

27 ianuarie 2020