Curtea de Apel Oradea a dispus anularea hotărârilor Consiliului Local Iaşi care au stat la baza începerii marelui proiect imobiliar Palas.

15219-palas_iasi.jpgHotărârile Consiliului Local Iaşi prin care s-a aprobat trecerea în domeniul privat al Municipiului Iaşi a terenului de 12 ha, pe care Consiliul Local s-a asociat cu Iulius Group pentru edificarea Palas Iaşi, au fost anulate de Curtea de Apel Oradea. Nu e clar dacă această anulare ar putea avea vreo consecinţă asupra marelui proiect din centrul Iaşiului, care este foarte aproape de finalizare. Asta şi pentru că din partea Iulius Group, răspunsul a fost extrem de reţinut. „După ce va primi hotărârea Curţii de Apel Oradea, în funcţie de considerentele formulate, compania Iulius Group va întreprinde toate demersurile legale care se impun", au răspuns cei de la Iulius Group la solicitarea „Săptămânii Financiare".

Ce spune Curtea

Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză societăţilor Alimentara SA şi Turism Moldova SA, admiţând cererea de intervenţie formulată în interesul acestor două societăţi. Acestea au făcut recurs în dosar împotriva celor de la Iulius Group şi a Consiliului Local al Municipiului Iaşi iar recursul a fost admis. Rezultatul este că în 18 noiembrie, Curtea a dispus anularea hotărârilor 576/28.12.2004 şi nr.4/17.01.2005 emise de Consiliul Local Iaşi. În acelaşi timp, Curtea a respins cererea de intervenţie în interesul pârâtului, formulată de SC Iulius Group SRL. În cele două hotărâri, Consiliul Local aproba trecerea din domeniul public local în domeniul privat al Municipiului Iaşi a unui teren de aproape 12 hectare. De asemenea, hotărârile aprobau asocierea între Consiliul Local Municipal Iaşi şi S.C.Iulius Group S.R.L., având ca obiect edificarea ansamblului Madison, devenit mai apoi Palas.

Stadiul proiectului Palas Iaşi

Palas integrează într-un proiect de aproximativ 320.000 mp un mix de spaţii comerciale, heteliere, birouri de clasă A şi apartamente. Proiectul are o parcare subterană de circa 2.500 de locuri de parcare, aceasta fiind prima parcare subterană din Iaşi şi, în acelaşi timp, cea mai mare din România. Marele proiect din centrul Iaşiului a suferit o serie de schimbări faţă de ceea ce s-a propus iniţial. Printre aceste schimbări a fost şi reducerea ponderii rezidenţialului în total de la 800 de apartamente la doar 100.

Omul de afaceri Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar de malluri din România, se aşteaptă ca lucrările la marele proiect să fie gata anul viitor.


Sursa

22 November 2010