Nefiscalizarea pământului a fost una dintre cauzele boomului imobiliar, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, care a precizat că impozitarea pământului are şi rolul de aduce active în circuitul economic.

sursa foto:zf.ro"Nefiscalizarea pământului a fost una din cauzele boomului imobiliar de dinainte de criză. De aceea vedem câmpuri nelucrate în aşteptarea unui câştig fantastic prin achiziţie imobiliare. Proprietăţile au fost si au rămas defectuos impozitate", susţine Isărescu, citat de agenţia NewsIn. Guvernatorul BNR a precizat că în prezent România are o economie rurală unde problemele se îmbină cu nefiscalizarea.

"În 2000 (perioadă în care a Isărescu a deţinut funcţia de premier - n.r.) discutam faptul că nu încasăm mai mult la buget, acum discutăm acelaşi lucru. Acolo, dintr-un cerc vicios, de fiecare dată s-a amânat impozitarea. În 2000 am cerut să se impoziteze pământul. Mi s-a spus că nu se poate, pentru că era an electoral. Cum să se impoziteze sărăcia", a spus Mugur Isărescu.

Impozitul nu este numai să se ia bani de pe urma unor oameni, ci are şi o funcţie de a aduce activele în circuitul economic, a explicat guvernatorul BNR.  

 

 

 

26 May 2010