Reprezentantii a 25 de companii de constructii din Irlanda de Nord se vor afla in aceasta saptamana la Bucuresti si Sofia, sub coordonarea unei agentii guvernamentale de promovare a firmelor nord-irlandeze, pentru a identifica oportunitati de afaceri in Romania si Bulgaria.

Irlandezii vin sa construiasca in RomaniaCele 25 de companii, care reprezinta, potrivit agentiei de dezvoltare economica Invest Northern Ireland, 50% din piata constructiilor din Irlanda de Nord, doresc sa obtina contracte in Romania si Bulgaria, pentru a compensa declinul pietei locale, potrivit publicatiei Belfast Telegraph, conform Mediafax.

Misiunea comerciala de la Bucuresti si Sofia este cea mai ampla initiativa de acest fel organizata de Invest NI pentru pietele emergente din Europa de Est si va fi asistata de atasatii comerciali de pe langa reprezentantele diplomatice britanice din ambele tari, se arata intr-un comunicat al agentiei guvernamentale, care opereaza in cadrul ministerului pentru afaceri, comert si investitii (Department of Enterprise, Trade and Investment).

Grupul include unele dintre cele mai mari companii nord-irlandeze de inginerie civila si constructii, precum si cateva firme implicate in gestionarea materialelor si reciclare, doua sectoare cheie pentru economia regiunii.

"Romania si Bulgaria beneficiaza de investitii substantiale, sustinute de UE, pentru modernizarea economiilor. Investitiile acopera cheltuieli masive pentru imbunatatirea infrastructurii, inclusiv din sectoarele transporturilor si telecomunicatiilor, precum si proiecte mari de protectia mediului", a declarat directorul comercial al Invest NI, Vicky Kell, in comunicat.

 

12 mai 2009