MIPIM, CANNES, 09.03.2011 – Investitorii si-au schimbat preferintele in ceea ce priveste achizitia de produse investitionale imobiliare in 2011. Astfel, conform unui sondaj prezentat la Briefingul de Investitii din aceasta dimineata de la Cannes, in cadrul celui mai mare targ anual de imobiliare- MIPIM, 24% privesc zona Europei Centrale si de Est drept cea mai atractiva din Europa, fata de 16% in 2010.

16814-investitii_imobiliare_91524500_45646200.jpg"In urma analizelor CBRE si a discutiilor constante avute cu factorii decizionali s-a demonstrat apetitul puternic pentru investitii imobiliare in zona Central si Est Europeana, incluzand Romania. Astfel 24% dintre cei 350 de intervievati vad aceasta zona ca fiind cea mai interesanta din Europa.”, spune Laura Bencze Research Manager, CBRE Romania, adaugand: “Tendintele evidente la nivel pan-regional se aplica cu foarte multa acuratete si contextului national, dupa cum urmeaza: produsele de retail reprezinta principala destinatie pentru investitie (in Romania 60% din volum investitional total din 2010 a fost realizat pentru centre comerciale) si produsele de top (prime) sunt in atentia investitorilor, spre deosebire de cele secundare (in Romania aproximativ 73% dintre tranzactiile realizate in 2010 au fost pentru proprietati cu caracter investional superior)”

Care tara/regiune din Europa o considerati cea mai atractiva pentru achizitia de produse investitionale imobiliare in acest an?

16815-grafic.jpg

REZULTATE MAJORE SONDAJ CBRE

•    La nivel global se observa o crestere a interesului investitorilor care targeteaza zonele CEE si America de Nord, in detrimentul Europei de Vest.
•    In Europa, Germania este privita cea mai atractiva piata de catre 32% dintre investitori.
•    24% dintre investitori considera ca zona CEE este cea mai atractiva din Europa.
•    Sectorul de retail l-a depasit pe cel de birouri ca cel mai atractiv segment pentru investitii.
•    Investitorii sunt circumspecti cu privire la la proprietatile secundare, peste 70% dintre ei considerand ca yield-up pentru aceste proprietati  se va mentina sau chiar mari in 2011.
•    Cele mai mari amenintari pentru revenirea pieteti imobiliare sunt dificultatile in a accesa solutii de finantare, cresterea dobanzilor si inflatia.

Despre CB Richard Ellis

CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE:CBG), o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (raportat la incasarile din 2009). Compania are aproximativ 30.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii). CB Richard Ellis ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilor si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.cbre.com .

9 March 2011