Piaţa investiţiile în clădiri comerciale a crescut cu 12% în trimestrul II al lui 2009, comparativ cu trimestrul I, majoritatea tranzacţiilor realizându-se în ultima lună.

Investiţii imobiliare în creştere în EuropaÎn al doilea trimestru din 2009, investiţiile în active comerciale -birouri, spaţii comerciale si industriale au totalizat 13 miliarde de euro, în Europa, conform CB Richard Ellis Group Inc.

Semnalul este benefic şi anunţă o continuă îmbunătăţire a climatului investiţional, mai ales că investitorii au semnat contractele mai ales în ultima perioadă.

In ceea ce priveste tarile preferate de investitori, Michael Haddock, Director EMEA Capital Markets Research pentru CB Richard Ellis a declarat:

"Ceea ce reflecta in mod evident activitatea celui de-al doilea trimestru este ca pietele care au inregistrat cele mai mari corectii de pret beneficiaza si de cea mai intensa activitate.

Acest lucru este evident in cazul Spaniei si al Marii Britanii unde investitorii au fost atrasi pe piata de perceptia ca acum ofera o valoare corespunzatoare."

 

27 iulie 2009