Riscul de inundație este o realitate permanentă pentru sate și orașe întregi din toată lumea. Uneori, apa lovește atât de rapid încât nu lasă timp nici măcar pentru evacuarea corectă și completă a locatarilor. Pentru asemenea situații de urgență, există bariere temporare care pot dirija apa în zone care nu pun în pericol populația. NOAQ Boxwall este un sistem modular care permite motarea extrem de rapidă, și poate acoperi zone de la o singură casă până la un oraș întreg, în funcție de cât de multe unități sunt folosite.

41526-boxwall_1.jpgSistemul numit NOAQ Boxwall este unul dintre cele mai noi, moderne li practice invenții, pentru cei care se confruntă cu riscul de inundație. Sistemul este extrem de ușor de montat, fiind format din mai multe unități – numărul acestora putând fi ajustat după nevoia clientului. Fiecare unitate are o greutate de numai 3,4 kilograme, dar poate opune rezistență și celor mai puternice inundații, cu condiția ca nivelul apei să nu depășească 50 de centimetri. Aceste cutii sunt ancorate chiar de greutatea inundației, și pot funcționa optim pe suprafețe plane, precum pavaj sau asfalt.

Pentru a monta sistemul, se adaugă cutiile rând pe rând, atașându-le prin presare ușoară la41527-boxwall_2.jpg margini. Acestea se fixează solind pe asfalt, folosind chiar greutatea apei, rezistând la cele mai mari presiuni, dar pot fi adăugate și greutăți suplimentare, la nevoie, precum saci de nisip, pentru a le proteja împotriva loviturilor aplicate de persoanele rău intenționate sau împotriva vânturilor puternice”, explică dezvoltatorii proiectului.

Cutiile se pot monta în linie dreaptă, sau curbate, ba chiar pot face și colțuri, cu ajutorul unor piese speciale. După inundație, sistemul poate fi demontat și curățat cu un simplu jet de apă. Pentru depozitare, cutiile pot fi puse una peste alta, prin urmare au nevoie de un spațiu mic de depozitare.

 

30 June 2017