Markus Wirth, 61 de ani, CEO-ul Holcim Romania, subsidiara locala a grupului elvetian Holcim, considera ca preturile de pe piata imobiliara nu vor mai scadea foarte mult si isi sfatuieste angajatii sa investeasca acum in achizitia de locuinte cand pot gasi apartamente in locatii bune la preturi scazute.

El conduce un business de 250 milioane de euro cu 1.200 de angajati si spune ca avansul economic va veni in mod cert pentru ca Romania este o piata de 22 de milioane de locuitori si cu deficit major de infrastructura si locuinte.

Preturile la locuinte au scazut in ultimii doi ani cu circa 50%, insa Wirth afirma ca nu stie cu cat se vor mai reduce preturile, pentru ca in anumite segmente a fost atinsa limita de jos.

"Nu stiu cat loc de scadere a preturilor la locuinte mai este. Am multi angajati tineri care se gandesc sa-si cumpere o locuinta si eu le spun ca daca au finantarea acum este momentul pentru astfel de investitii.

Datorita crizei, pot sa negocieze mai mult pretul apartamentului si sa aleaga o locatie buna, care in urma cu cativa ani nu le era accesibila", sustine CEO-ul Holcim, care estimeaza pentru acest an ca businessul companiei va continua sa scada cu 5%.

 


 

Sursa

6 April 2010