0-1091-03fiji20blue20lagoon.jpgCei care-si pot permite sa ofere drept cadou de Craciun o insula in orice zona a lumii o pot face de acum cu ajutorul unor consultanti romani. Firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania tranzactioneaza acest gen de proprietati la preturi ce pornesc de la 340.000 de euro si pot ajunge la peste 20 de milioane de euro, in functie de pozitionare - acces, dezvoltarea zonei cu utilitati si infrastructura si facilitatile existente.

Pretul pe metru patrat al proprietatilor este, in unele cazuri, mai mic decat tariful solicitat pentru suprafetele construibile din Pipera sau chiar din zone mai slab cotate. Iar la preturile terenurilor din Victoriei-Dorobanti, cele mai exclusiviste zone din Bucuresti, n-ajung nici cele mai valoroase insule din oferta.

„Am lansat acest serviciu ca urmare a cererii existente. Compania a intermediat deja o tranzactie in cursul acestui an, prin care un om de afaceri roman a cumparat un teren de 1.000 de metri patrati in St. Maarten, zona Caraibe”, spune Violeta Cernica, project manager Coldwell Banker. Pentru a raspunde cererii de pe piata, compania a lansat un catalog cu insule din America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud, ale caror preturi pornesc de la cateva sute de mii de euro si ajung pana la 27 de milioane de euro.

Cele mai scumpe proprietati scoase la vanzare sunt localizate in arhipelagul Polinezia Franceza, unde insula Motu Tane este disponibila pentru 27 de milioane de euro, si in Fiji - Insula Blue Lagoon, care costa 25 de milioane de euro.

Magnet pentru investitii

Printre cele mai accesibile oferte de pe site-ul www.coldwell-banker.ro se numara Pearl Lagoon Island din cadrul Cook Islands (zona Pacificului de Sud), scoasa la vanzare pentru 340.000 euro si Blue Hole Caye in Belize (Caraibe), disponibila pentru 442.000 euro.

„Achizitiile de insule se fac in diferite scopuri. Unii oameni de afaceri achizitioneaza insule cu totul nedezvoltate, la preturi mici, instaleaza utilitatile si construiesc locuinte pentru a le revinde cu un profit consistent. De cele mai multe ori, investitorii cumpara astfel de proprietati pentru a amenaja statiuni turistice. Investitia este mult mai mare, insa si rata de profit creste simtitor”, au declarat reprezentantii Coldwell Banker.

In momentul achizitiei, cumparatorii trebuie sa tina cont de cativa factori specifici, cum ar fi accesul la apa potabila - resurse care nu sunt direct proportionale cu marimea insulei, accesibilitatea - cat intentioneaza cineva sa investeasca pentru drum, posibilitatile de ancorare si comunicatiile - necesare mai ales in situatii de urgenta.

Sursa

18 December 2007