Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a fost trecut din coordonarea premierului Emil Boc în subordinea Ministerului Dezvoltării şi Turismului, condus de Elena Udrea, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă aprobate de Guvern.

sursa foto: www.turism-millenium.roDecizia a fost luată, potrivit actului normativ, pentru că Ministerului Dezvoltării şi Turismului nu dispune de structuri proprii în teritoriu "pentru asigurarea activităţii de monitorizare, control şi evaluare", sau de colectare a informaţiilor din piaţa construcţiilor. 
Dezvoltarea unei structuri proprii nu este oportună, în contextul în care trebuie luate măsuri de reducere a personalului bugetar și a cheltuielilor publice, se arată în document.

Un alt argument este cel potrivit căruia între concluziile actelor de control ale ISC şi politicile şi strategiile din domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, elaborate de MDRT, pot apărea discordanţe, notează NewsIn.

În prezent, ISC se află în subordinea Guvernului şi este coordonat de premier, printr-un consilier de stat. Finanţarea se face prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ISC va fi finanţat prin bugetul MDRT, în urma promovării acestui act normativ.

 

 

 

 

 

 

18 May 2010