Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va reveni în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, după ce din luna mai a funcţionat în coordonarea premierului Victor Ponta.

28825-dragnea_88088400.jpgModificarea a fost decisă de Guvern prin ordonanţa de urgenţă care stabileşte noua configuraţie a Executivului.

"La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Inspectoratul de Stat în Construcţii, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţată integral de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în ordonanţă.

În luna mai, imediat după preluarea mandatului, Guvernul Ponta a decis în prima şedinţă ca Inspectoratul de stat în Construcţii să fie transferat din gestionarea Ministerului Dezvoltării în subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmând atunci că această structură a fost trecută anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decât funcţionale.

Ordonanţa aprobată sâmbătă de Guvern revine la vechea formulă, stabilind că Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi finanţat integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Sursa

23 decembrie 2012