ING Bank România a preluat o clădire de birouri din Bucureşti, dezvoltată de firma Nord City, controlată de oameni de afaceri români şi aflată în faliment de anul trecut, desemnând compania americană AIG/Lincoln să administreze şi să închirieze imobilul, neocupat în proporţie de două treimi.

26720-nordcity-tower.jpg"Odată cu transferul proprietăţii North City Tower către ING, au fost realizate lucrări majore de modernizare a clădirii, în scopul de a îmbunătăţi serviciile şi pentru a restructura contractele, astfel încât să se ajungă la niveluri competitive pentru chiriaşi. Cu o investiţie substanţială realizată de ING şi cu expertiza AIG/Lincoln, a fost implementată o nouă strategie pentru North City Tower", potrivit reprezentanţilor AIG/Lincoln.

Imobilul a fost finalizat în anul 2007, fiind dezvoltat de firmele City Holding, deţinută de omul de afaceri Dan Tatoiu, şi Nord City, controlată de Liviu Bărbulescu. Clădirea de birouri, amplasată în zona Pipera, a atras o investiţie de 16 milioane euro. Potrivit datelor Tribunalului Municipiului Bucureşti, firma Nord City a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut.

În comunicat nu se menţionează data la care a fost preluată clădirea de către ING şi nici informaţii despre tranzacţie. Cel mai probabil, ING a preluat clădirea în contul unei datorii, având în vedere că banca a acordat în 2007 un împrumut firmei Nord City.

Imobilul are circa 12.500 metri pătraţi construiţi, din care 9.700 metri pătraţi vor fi pentru spaţii de birouri şi comerciale, structurat pe 12 niveluri. Modernizarea clădirii va continua în următoarele luni, printre companiile care ocupă spaţii în imobil numărându-se Puma, Strabag, Fokker şi Tymbark.

Gradul de ocupare al clădirii s-a dublat în ultimele şase luni, la 35%. Clădirea avea la începutul anului un grad de ocupare de doar 18% după plecarea foştilor chiriaşi.

"Având în vedere recentele realizări, dar şi condiţiile dificile ale pieţei, ING, ca proprietar al North City Tower se aşteaptă ca gradul de ocupare al clădirii să continue să crească şi să depăşească probabil 50% până la sfârşitul anului, respectiv de trei ori mai mult decât rata de la începutul anului", a declarat Mihai Plăeşu, comercial director al AIG/Lincoln.

 

Sursa

3 October 2012