Divizia de Asigurări de Viaţă a ING a inaugurat recent la Cluj Centrul Regional de Servicii pentru clienţii de asigurări din Europa Centrală. ING Service Center Europe va centraliza o parte din funcţiile departamentelor Financiar, IT, Risc şi Operaţiuni ale ING din România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Spania şi Grecia.

sursa foto:images.businessweek.comPentru a putea face acest pas, ING avea nevoie de un sediu, drept pentru care compania a închiriat un spaţiu de 4.000 mp în Amera Tower Building.

Această tranzacţie este una majoră pentru piaţa spaţiilor de birouri din Cluj, în condiţiile în care, în general, se închiriază suprafeţe de 100 până la 400 mp. Specialiştii spun că mulţi dintre cei care închiriază spaţii de birouri la Cluj o fac în etape, optând la început pentru suprafeţe mai mici, după care se extind. În ceea ce priveşte preţurile, acestea variază între 8-10 euro/mp în zona centrală, în timp ce în cartiere şi la periferie spaţiile de birouri pot fi închiriate şi cu mai puţin de 5 euro/mp.

Analiştii atrag atenţia asupra faptului că, în prezent, problema cea mai frecventă este migrarea chiriaşilor dintr-un spaţiu în altul. Efectul acestor migrări se reflect atât în preţul chiriei, cât şi în disponibilitatea proprietarului spre negociere. La Cluj, cele mai căutate spaţii sunt cele care măsoară cel mult 150 mp.

 



13 September 2010