Cine stă în sectorul 1 al Capitalei şi vrea să scape de vechea maşină de spălat, de vechiul televizor sau de frigiderul pe care nu-l mai foloseşte de ani buni dar pe care nici nu ştia unde să-l ducă şi oricum nu avea cu ce să-l care, trebuie să participe la Marea Debarasare.

Astfel, vineri, 25 iunie, şi sâmbătă, 26 iunie, firme specializate care se află sub contract cu autorităţile locale, vor ridica deşeurile electrice, electronice şi electrocasnice de care nu mai aveţi nevoie. Acţiunea face parte din campania Marea Debarasare, iniţiată de Ministerul Mediului şi Pădurilor. În paralel, primăria sectorului 1 va derula o campanie proprie de ridicare gratuită a deşeurile electrice, electronice şi electrocasnice de la domiciliu, în a doua duminică a fiecărei luni. Echipamentele electrocasnice colectate vor fi apoi preluate de către partenerii primăriei de sector în vederea tratărilor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.
Aşadar, mâine şi poimâine cetăţenii sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit.
Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon: 021/668.10.50 şi 021/9460.

 


 

24 June 2010