Peste trei luni, un dezvoltator va porni construirea unui mall de 100 de milioane de euro în Galați, pe terenul fostei fabrici Trefo.

16824-vedere_ansamblu_mall_00588300.jpgCompania To Do European, deținută de omul de afaceri italian Toscano Domenico a anunțat acum aproape doi ani că va construi pe fosta platformă Trefo din Galați 5.000 de locuinșe, dar și un centru comercial, valorea totală a întregului proiect ridicând-se la 400 de milioane de euro.

Deși inițial, centrul comercial avea termen de livrare pentru 2012, lucrările de construcție vor începe de-abia peste câteva luni. "Estimăm ca peste trei luni să ponim lucrările de construcție a noului centru comercial, iar din momentul demarării lucrăriloer, vor trece doi ani până la finalizare. Momentan suntem în discuții cu un hypermarket, pentru securizarea mallului. Finanțarea se va face din resurse proprii, iar investiția se ridică la 100 de milioane de euro ", a declarat pentru Money.ro, Cătălin Atanasiu, directorul de vânzări al Italian Residence Agency, firma înființată în România pentru demararea proiectului.

Centrul comercial va avea o suprafață totală de 80.000 mp și o suprafață închiriabilă de 45.000 mp, o parcare subterană pe două niveluri cu 1.500 de locuri, un hypermarket și o galerie comercială la etaj. La ultimul nivel se vor regăsi șapte săli de cinema, restaureante, cazinouri, săli de fitness, dar și o clinică de chirurgie plastică.

Cât despre cele 5.000 de apartamente, doar 72 au fost construite până acum și care vor fi finalizate în totalitate luna viitoare. Deși prețurile sunt sub 1.000 euro/mp, gălățenii nu prea s-au înghesuit la cumpărat: puțin peste 20% dintre ele au și fost contractate. "Acum nici piața nu ne lasă ăsă construim. Decât să le facem și să nu le vindem, mai bine așteptăm, tocmai pentru a nu fi nevoiți să scădem prețul. Restul locuințelor le vom contrui în funcție de cerere", ne-a mai declarat Atanasiu.


Sursa

10 March 2011