Proiect îndrăzneţ în Chitila! Nova Imobiliare va investi 570 milioane de euro în proiectul de spaţii comerciale şi sociale Colosseum, care va fi realizat în două etape. Dacă firma nu va respecta termenele, va plăti daune de 5.000 euro pentru fiecare zi de întârziere.

sursa foto:http://www.misticmedia.roÎn prima etapă vor fi finalizate, pe 58.000 de metri pătraţi, spaţii comerciale, printre care Carrefour (16.424 de mp, pe două niveluri), Leroy Merlin (18.687 mp pe două niveluri), precum şi alte opt spaţii comerciali, cu suprafeţe între 1.500 şi 7.000 mp. În aceeaşi etapă vor fi construite 2.370 locuri de parcare.

În faza a doua, programată în intervalul martie 2011- septembrie 2013, vor fi construite alte spaţii comerciale, o grădiniţă, un centru de îngrijire pentru bătrâni şi încă 5.500 locuri de parcare. Conform actului semnat cu primăria, dacă firma nu va respecta termenele, va plăti daune de 5.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. La rândul său, municipalitatea se angajează să dezvolte infrastructura în zonă. Dacă nu vor finaliza lucrările ce le revin în termen de 20 de luni de la aprobarea finanţării, edilii vor plăti daune de tot de 5.000 de euro pe zi.

În 10 mai, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre potrivit căruia Primăria Capitalei va cheltui 54 de milioane de lei (circa 13 milioane de euro) pentru lucrări de infrastructură în zona 16 Februarie-Godeanu, urgenţa acestora fiind justificată prin deschiderea unui complex comercial în zonă.

Potrivit proiectului, lucrările presupun realizarea a 1.319 metri de drum nou pe Şoseaua Chitila, modernizarea şoselei şi construirea a două pasaje pe strada Godeanu.

Prin această investiţie se va crea un acces dinspre Şoseaua Chitiliei către viitorul centru comercial Colosseum, care fi construit în zonă. Dezvoltatorii proiectului Colosseum vor pune la dispoziţia primăriei un teren pe care va fi prelungită linia se tramvai de pe strada 16 Februarie spre zona de nord a complexului, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB. Municipalitatea se angajează să asigure, pentru firma care construieşte complexul Colosseum, Nova Imobiliare, dreptul de conectare şi utilizare a sistemului public de canalizare ce traversează terenuri ale domeniului public, iar asta fără taxe şi costuri afară de cele legale.

 


17 June 2010