Omul de afaceri Mohammad Murad, presedintele grupului de firme Perla Majestic, care controleaza hotelul Phoenicia din Bucuresti, a transformat doua proiecte imobiliare din zona Unirii si Baneasa din Capitala in aparthoteluri, investitie care s-a ridicat la cateva milioane de euro.

In lipsa vanzarilor, Mohammad Murad, patronul Spring Times si Perla Majestic, transforma doua proiecte imobiliare din Bucuresti in aparthoteluriLuna trecuta, omul de afaceri a deschis Phoenicia Aparthotel in zona Unirii, clasat la patru stele, care cuprinde 55 de apartamente, pe o suprafata construita de 650 de metri patrati si o suprafata desfasurata de 6.600 de metri patrati.
 
„Initial acest proiect era imobiliar. Se dorea constructia unor apartamente pentru vanzare, insa cand am vazut ce se intampla pe piata imobiliara, am inceput sa il transformam in aparthotel, ca o alternativa pentru cazarea hoteliera", au declarat reprezentantii companiei. Investitia s-a ridicat la cateva milioane de euro, potrivit surselor citate.

Lucrarile de constructie au inceput in martie 2006, cand se dorea construirea unui bloc, iar anul trecut in septembrie au inceput modificarile interioare pentru transformarea in aparthotel, potrivit companiei.

Astfel, Phoenicia Aparthotel, care reprezinta un ansamblu de 55 de apartamente cu doua, trei si patru camere, restaurant si business center face parte, din grupul hotelier Phoenicia, alaturi de hotelul de patru stele Phoenicia Grand Hotel (348 de camere si apartamente de lux), deschis in 2005 in Bucuresti.

Grupul Perla Majestic opereaza pe litoral hotelurile Majestic in Mamaia (cotat la 4 stele), Olimp si Jupiter (cotate la 3 stele), Forum Costinesti (cotat la 2 stele). Portofoliul imobiliar al Perla Majestic (PMG) numara 800 de apartamente in statiunile de pe litoral.

Un alt aparthotel de patru stele, deschis la inceputul anului trecut in zona Baneasa, este Phoenicia Apartments, o anexa a Phoenicia Grand Hotel, care cuprinde 45 de apartamente de lux, clasate la patru stele, ce se inchiriaza in regim hotelier. Tariful pe un apartament cu doua camere, in cazul inchirierii pe o perioada scurta, este de 150 de euro, iar in cazul unui apartament cu patru camere pretul este de 220 de euro.

Mai mult, omul de afaceri planuieste sa deschida luna viitoare un alt aparthotel, Phoenicia Residential Apartments, care initial era programat sa fie un proiect imobiliar, la data inceperii constructiei in anul 2006.

Aparthotelul va cuprinde 40 de apartamente, pe o suprafata construita de 630 de metri patrati si o suprafata desfasurata de 8.850 de metri patrati, in zona Baneasa. Anul trecut s-a trecut la extinderea blocului construit pentru realizarea unui aparthotel, potrivit companiei.

Sursa

31 martie 2009