Vrei să locuieşti deasupra tuturor? Ei bine, pentru asta va trebui să te muţi în India, la Mumbai. Pentru că acolo compania Lodha Developers Ltd. este pe cale să înceapă lucrările de construcţie a World One, o clădire care va cuprinde o sumedenie de locuinţe de lux şi a cărei înălţime va fi de peste 450 de metri.

sursa foto:http://artslibrary.files.wordpress.comPotrivit www.luxist.com, turnul va necesita o investiţie de circa 450 de milioane de dolari, însă dezvoltatorul are şanse mari să îşi recupereze banii în cel mai scurt timp, căci locuinţele din această clădire au început deja să fie vândute la preţuri cuprinse între 1,5 şi 12 milioane de dolari, sau chiar peste. Reprezentanţii Lodha Developers Ltd. au declarat pentru Wall Street Journal că cel mai mare turn rezidenţial din lume va fi o clădire verde, căci apa va fi reciclată, apa de ploaie va fi colectată şi, în plus, va fi folosită energie solară.
Având în vedere inaugurarea recentă a Burj Khalifa în mijlocul imploziei din piaţa imobiliară din Dubai, construirea unui zgârie-nori atât de mare pare riscantă, dar, potrivit spuselor lui Abhisheck Lodha, director al companiei Lodha Developers Ltd., în India există atât creştere economică pentru a susţine acest proiect, cât şi suficienţi oameni bogaţi care să locuiască în noul turn.

Designul clădirii, care va avea formă ovală, a fost realizat de Pei Cobb Freed & Partners şi Leslie E. Robertson Associates, care au conceput turnul în aşa fel încât fiecare unitate să beneficieze de un balcon. În ceea ce priveşte locuinţele de la etajele superioare, nu numai că acestea vor avea privelişti mai frumoase, dar proprietarii lor vor avea avantajul de a nu fi deranjaţi de zgomotul de pe stradă. În plus, când vor ieşi pe balcon vor avea parte de răcoare.

 


9 June 2010