În 2012, în capitala Bulgariei va fi inaugurată cea de-a doua linie de metrou, iar numărul persoanelor care vor folosi zilnic acest mijloc de transport va ajunge la 400.000. În prezent, 180.000 de persoane merg cu metroul din Sofia, anunţă agenţia de ştiri Novinite.

15828-prima-linie-completa-a-metroului-din-sofia-data.jpgPrimarul Sofiei, Yordanka Fandakova, a precizat că, o dată ce noua linie de metrou va fi funcţională, este de aşteptat ca intensitatea traficului să se diminueze cu 25%. Fandakova şi-a exprimat mulţumirea atât în legătură cu faptul că lucrările la noua linie sunt terminate în proporţie de 51%, cât şi privind maşina specială care sapă tuneluri şi care avansează cu 20 de metri pe zi.

În prezent, metroul din Sofia are o singură linie, care porneşte din nord-vestul oraşului, din cartierele Obelya şi Lyulin, şi ajunge în zona Mladost 1, din sud-estul capitalei Bulgariei. Cea de-a doua linie va pleca din cartierul Nadezhda din nordul oraşului spre zona central Lozenets. Cele două linii se vor intersecta în centrul Sofiei.


31 December 2010