Românii rămân legaţi de bănci atunci când vine vorba de achiziţia unei case. Cei mai mulţi dintre noi îşi cumpără încă locuinţe cu bani de la bancă. Iar 80% dintre cei care şi-au luat deja o casă ar vrea să o renoveze. Sunt câteva dintre concluziile unui studiu privind modul de trai al românilor şi comportamentul privind cumpărarea de locuinţe, citat de realitatea.net.

16672-casa.jpgAnul trecut, 70% dintre cei care şi-au cumpărat o casă sau un apartament au făcut acest lucru cu ajutorul unui credit bancar şi doar 30% şi-au permis să-şi plătească locuinţa cu banii jos. În plus, 85% dintre cei care şi-au cumpărat o casă câştigă lunar mai puţin de 600 euro.

Pentru 20% dintre români anul 2010 a adus achiziţia primei locuinţe. Alte 20 de procente dintre cumpărători au vândut o casă mai mare pentru a cumpăra două mai mici. Însă, 60% dintre cei care şi-au cumpărat o locuinţă anul trecut, şi-au luat o casă mai mare după ce au vândut una mai mică.

În schimb, românii care au deja o locuinţă sunt nemulţumiţi. Jumătate dintre aceştia spun că trăiesc în case supraaglomerate. 80 de procente dintre proprietari ar vrea să îşi renoveze cât mai curând casa sau apartamentul. Dintre aceştia, 40% spun că locuinţa în care trăiesc are nevoie de reparaţii majore.


2 March 2011