Impact Developer & Contractor lansează cea mai extinsă campanie de împădurire din nordul capitalei: 3.000 de puieţi pe o suprafaţă de 35.000 mp

IMPACT Developer & Contractor iniţiază sâmbătă, 28 martie 2008, cea mai extinsă campanie de plantare organizată până acum în nordul capitalei, la marginea pădurii Băneasa. Acţiunea de împădurire iniţiată de IMPACT urmăreşte plantarea până la sfârşitul lunii mai 2010 a 3.000 de arbori pe o suprafaţă de 35.000 mp. Într-o primă fază, care va avea loc sâmbătă, 28 martie, vor fi plantaţi un număr de 450 puieţi pe o suprafaţă de 6.000 mp.

 

Iniţiativa se va desfăşura cu fonduri puse la dispoziţie de către IMPACT Developer & Contractor şi va reuni peste 200 persoane (din care aprox. o treime copii): angajaţi ai companiei, locatari ai ansamblurilor IMPACT, persoane care au dat curs invitaţiei „Un arbore te-aşteaptă!”, lansată de către IMPACT în cadrul Târgului Imobiliar Timon, desfăşurat în perioada 26-29 martie. Copiii prezenţi la campanie vor avea posibilitatea să dea un nume puieţilor plantaţi, primind în schimb un certificat cu numele copacului şi data plantării precum şi responsabilitatea întreţinerii acestora. În acest fel, copiii ce locuiesc în Greenfield vor avea ocazia de a-şi vedea zi de zi copacii crescând odată cu ei.

„Filosofia noastră de dezvoltator a fost să construim întotdeauna cât mai aproape de pământ. De aceea, în ansamblurile noastre, avem numai case şi blocuri de joasă înălţime, max 3 etaje. Mai mult, conceptul nostru urbanistic este “wood mood”, ceea ce înseamnă cât mai mult verde în ansamblurile noastre, cât mai multe spaţii verzi şi locuri de recreere. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de dezvoltări rezidenţiale responsabile, dar şi de implicarea celor care vor locui efectiv în ansamblurile respective. În acest sens această campanie de plantare este un prim exemplu de colaborare între dezvoltator şi beneficiari (actuali şi potenţiali), colaborare din care vom avea cu toţii de câştigat” a declarat Dan Popp,  Preşedintele CA al IMPACT Developer & Contractor.

Este cunoscut faptul că perioada propice pentru plantarea copacilor este primăvara şi toamna. În cadrul acţiunii vor fi plantate mai multe specii de puieţi (stejar, plop, mesteacăn, frasin). Fiecare specie necesită condiţii speciale de plantare, de aceea participanţii la acţiunea de plantare vor fi asistaţi de specialişti peisagişti.

Împădurim pentru că...

Copacii sunt plămânii planetei, dar şi una din pricipalele arme de a lupta împotriva încălzirii globale. Iată 9 motive pentru care e bine să plantăm copaci: 

1. Copacii sunt bariere de sunet foarte eficiente, aproape la fel de eficienţi ca pereţii de piatră. Copacii plantaţi strategic pot micşora zgomotele traficului rutier sau cele provenite de pe aeroporturi.

 

2. Copacii produc oxigen. Un copac cu frunze, ajuns la maturitate, produce într-un sezon necesarul de oxigen inhalat de 10 oameni într-un an.

 

3. Copacii sunt consumatori de carbon, un factor important în accentuarea efectului de seră. O pădure urbană poate stoca întreaga cantitate de carbon produsă de respectivul oraş.

 

4. Copacii curăţă aerul. Ei interceptează particulele din aer, reduc căldura, absorb poluanţii. Copacii luptă împotriva poluării aerului prin reducerea temperaturii aerului, şi prin reţinerea particulelor din aer.

 

5. Copacii oferă umbră şi răcoare. Umbra copacilor reduce nevoia de aer condiţionat pe timpul verii. Pe timpul iernii, copacii reduc forţa vânturilor, reducând cheltuielile de încălzire.

 

6. Copacii ne ajută în lupta împotriva eroziunii solului, conservării apei de ploaie şi a reducerii depozitării sedimentelor după furtuni.

7. Copacii acţionează ca tampon împotriva vântului, putând să reducă cheltuielile cu încălzirea cu până la 30%.

 

8. Copacii îmbunătăţesc calitatea apei prin încetinirea şi filtrarea apei de ploaie.

 

9. Copacii au efect terapeutic. Specialiştii definesc silvoterapia -  drept metoda terapeutică prin care poţi preveni şi vindeca bolile, folosind energia emanată de copaci. Oxigenul ajută la activarea circulaţiei sangvine, creşte numărul globulelor roşii, uşurează respiraţia în cazul bolilor pulmonare, oxigenează creierul (întârziind, astfel, îmbătrânirea). Şi, nu în ultimul rând, o plimbare prin pădure te va face să dormi mai bine după aceea. În cazul persoanelor fără probleme de sănătate, silvoterapia este recomandată pentru întărirea organismului, pentru combaterea stresului şi a oboselii.

 

 

DESPRE GREENFIELD:

Situat în zona de nord a Bucureştiului, între pădurile Băneasa şi Tunari, ansamblul Greenfield I a fost început în septembie 2006 şi conţine un număr de 676 de unităţi de locuit din care au fost vândute până în prezent 430 de unităţi. Ele sunt dispuse în 5 ansambluri rezidenţiale independente (Rubin, Topaz, Onix, Blue, Quartz), şi ocupă în total o suprafaţă de circa 10 ha. Greenfield I reprezintă prima etapă a unui ansamblu care va conţine în final 60 de ha. Livrarea unităţilor a început în primăvara anului 2008 cu ansamblurile Rubin şi Topaz. În decembrie 2008 au început să se livreze apartamentele din Onix, iar din februarie 2009 au început livrările în Blue. Apartamentele din Quartz se vor livra începând din iunie 2009.

 

DESPRE IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR SA:

IMPACT Developer & Contractor SA este cea mai inovativă companie imobiliară românească. IMPACT oferă soluţii de locuire bazate pe construcţii rezidenţiale diversificate şi facilităţi financiare individualizate, care pot fi achiziţionate prin diferite modalităţi de contractare, precum şi servicii de administrare complexe. Înfiinţată în 1991, IMPACT este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, şi este una dintre cele mai cunoscute societăţi din România în domeniul imobiliar şi al pieţei de capital. Din 1996, de când a introdus pe piaţă conceptul de ansamblu rezidenţial, IMPACT a dezvoltat 16 ansambluri în 5 oraşe, cu peste 2.000 de case şi apartamente precum şi 25.000 mp de birouri şi spaţii comerciale.

 

 

Pentru mai multe informaţii:

Mirela Pitu, PI 2 Communication 

T: 0722.828.636; E: mirela.pitu@pi2.ro

27 March 2009