timonReprezentanţii companiilor din real estate consideră că aceasta este o perioadă de maturizare

În ciuda blocajului imobiliar din ultimele luni, reprezentanţii companiilor imobiliare susţin că suntem departe de o prăbuşire a pieţei imobiliare autohtone.
Scăderea tranzacţiilor imobiliare din ultimele luni comparativ cu perioada similiară a anului precedent este comentată de reprezentanţii din real estate ca un semn de maturizare a pieţei autohtone şi nicidecum o îndreptare către o criză imobiliară. "Suntem într-o perioadă de maturizare a pieţei imobiliare din România, moment de maturizare care se transpune şi în formatul târgurilor imobiliare. De aceea, am gândit un eveniment care să fie, în principal, accesibil investitorilor şi celor care sunt foarte decişi pentru achiziţie imobiliară.

Un interes mare este arătat de către investitorii străini pentru piaţa românească. Suntem într-un moment în care vom vedea cu adevărat câţi români şi câţi străini sunt interesaţi de achiziţii imobiliare", a declarat ieri în cadrul ediţiei de toamnă a Târgului Imobiliar Naţional (Timon) directorul Timon, Vlad Vlăsceanu. Directorul târgului a fost susţinut de reprezentantul companiei Apulum 94, Ion Sorin Roşu, care a afirmat că "piaţa imobiliară a crescut într-un ritm neaşteptat din 2005 şi până astăzi, iar pe viitor nu vom avea de-a face cu o prăbuşire a pieţei imobiliare, ci vom avea parte de o piaţă efervescentă". În opinia lui Antonio Zărnescu, director al unei companii ce şi-a prezentat proiectul în cadrul Timon, "piaţa locuinţelor vechi scade, cea a imobilelor noi stagnează, pentru că oamenii nu ştiu cum să acţioneze. Există o criză financiară care a venit în urma înăspririi acordării creditelor pentru locuinţe. Dar există în continuare o cerere care depăşeşte oferta".
Ediţia de toamnă a Târgului Imobiliar Naţional (Timon) aduce15 premiere

Noutăţile pe care le aduce târgul, ce are loc în perioada 18-21 septembrie în Piaţa Constituţiei, în această ediţie sunt 15 proiecte răspândite în toată ţara: Garden of Eden (proiect de apartamente în Pipera), Evocasa Selecta (proiect în Bd. Ferdinand), Lake Towers Residences (Militari), Casa Telita (Rahova),  Northwood Residence (Voluntari), Sun Valley- Snagov Residence, Moeciu Residence, ansamblul sud-estul Bucureştiului, complex de vile Chiajna, proiect de apartamente în Roşu, Regal Residence-Lily Residence, Lotus Cişmigiu, Eminescu View (birouri individuale  de vânzare în imobil office).
Valoarea investiţiilor prezente la Timon este de peste 2 miliarde de euro constând în 13.865 de apartamente (40% fiind disponibile către vânzare ), 1.456 vile (35% pentru vânzare), 769 locuinţe de vacanţă (din care 25% pentru vânzare), 372 de birouri individuale (ce presupun 7.000 de mp spaţii de birouri) şi 4 proiecte de minioraşe cu spaţii comerciale.

Cea mai ieftină locuinţă din cadrul târgului este o garsonieră cu preţ de 32.900 euro plus TVA din Saturn ce face parte din proiectul  Black Sea View, iar cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti sunt cele din proiectele Bragadiru Lake Project (52.000 euro) şi Confort City (55.700). Minimele de preţ pentru apartamentele de două camere sunt situate între 72.000 euro şi 80.000 euro.
Expoziţiile Timon din Bucureşti continuă între 16-19 octombrie şi 4-7 decembrie la World Trade Center Bucureşti, ocazie cu care vor fi prezentate alte noutăţi cumpărătorilor interesaţi.
32.900 euro plus TVA - cea mai ieftină locuinţă
Cea mai ieftină locuinţă din cadrul târgului este o garsonieră cu preţ de 32.900 euro plus TVA din Saturn ce face parte din proiectul  Black Sea View, iar cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti sunt cele din proiectele Bragadiru Lake Project (52.000 euro) şi Confort City (55.700).

19 September 2008