Dacă afacerile imobiliare locale ale miliardarului israelian Beny Steinmetz nu merg prea bine, acesta încearcă, tot în România, afacerile cu aur. Problema este însă că tot mai mulţi creditori ai afacerilor imobiliare ale israelianului se tem că nu-şi vor mai primi banii înapoi.

Firma Scorpio Real Estate a marelui miliardar israelian Beny Steinmetz stârneşte neîncredere printre creditorilor săi în ceea ce priveşte capacitatea acesteia de a returna datoriile. BSG, holdingul miliardarului, deţine de câteva luni acţiuni la Gabriel Resources în valoare de 67,5 milioane de dolari, cu posibilitatea de mărire a portofoliului de acţiuni.

În plus, BSG este prezent în ultimii ani şi pe piaţa imobiliară din România, unul din cele mai cunoscute proiecte fiind West Park din Militari.

Gabriel Resources, acţionarul majoritar al proiectului Roşia Montană Gold Corporation a anunţat că va utiliza banii luaţi de la israelian la dezvoltarea proiectului de la Roşia Montană. În această perioadă însă, Scorpio se vede nevoită să-şi negocieze datoriile cu creditorii, iar plata datoriilor va fi strict legată de capacitatea firmei de a vinde activele, puternic devalorizate în ultimul timp.



13 April 2010