Firma Alma Trade ridica o cladire moderna de birouri cu circa 85 milioane de lei din care aproape jumatate sunt fonduri nerambursabile obtinute de la Uniunea Europeana.

21670-west_gate_2.jpgCladirea West Gate Business Center este in cartierul Militari, cu acces la mijloacele de transport in comun, la cativa zeci de metri de liniile de autobuz si de statia de metrou Preciziei. Mai precis, imobilul office este pozitionat chiar langa caminele studentesti construite de Genesis Development, firma controlata de Liviu Tudor. Terenul a fost achizitionat de Alma Trade de la West Gate, la inceputul anului trecut.

Proiectul, la care se lucreaza deja zi-lumina, presupune construirea unui imobil de cinci etaje (S+P+ 5E+Etaj tehnic) cu parcari subterane si supraterane. Imobilul office este destinat gazduirii a 52 de IMM-uri, cel putin pe o perioada de inceput de cinci ani de la livrare. Cum suprafetele (80 - 120 mp) sunt modulabile, dupa perioada obligatorie prin contract de gazduire a IMM-urilor, noii chiriasi vor putea fi oricare alt gen de firme.

Finalizarea este prevazuta pentru luna noiembrie a anului viitor iar lucrarile la structura au ajuns deja la etajul al doilea. „Inca nu am inceput procesul de cautare a chiriasilor, dar vom incepe sa facem acest lucru din ianuarie, cand intreaga structura va fi gata", a declarat Simona Capraroiu, administrator al Alma Trade.

Detalii tehnice

Cladirea va avea o suprafata inchiriabila de circa 15.000 mp (amprenta la sol este de aproximativ 2.500 mp), in cadrul unei suprafete de teren de 6.800 mp. Inaltimea imobilului va fi de 26,3 m. Legea obliga proprietarul ca in aceasta situatie sa existe 260 de locuri de parcare. „Vom avea 118 locuri la subsol, 30 supraterane si restul vor fi obtinute prin inchiriere de la firmele vecine", au declarat reprezentantii Alma Trade. Pe santier lucreaza in prezent 60 de persoane.

Cat costa banii ne-rambursabili

Firma a depus un dosar de 3.000 de pagini dedicat cererii de finantare, dosat depus in martie 2010. Aprobarea acestuia a durat 11 luni. „A trebuit platim firma sa faca proiectul tehnic, o firma care sa faca planul de afaceri pentru tot ce implica un astfel de proiect pe fonduri europene, firma care sa te ajute apoi la implementare, am angajat apoi firma pentru promovare", a declarat Simona Capraroiu.

Toate acestea inseamna costuri. O parte dintre acestea sunt acoperite din creditarea europeana iar o alta parte o sa vina dintr-un credit pe care firma urmeaza sa-l contracteze cat de curand. „Trebuie sa stii la cine sa apelezi ca sa-ti faca un proiect bun, nu mergi la o firma fara experienta. Eu, de exemplu, sunt in relatii de prietenie cu oamenii de la firma care mi-a acordat consultanta pe acest proiect, nu suntem oameni care nu s-au cunoscut niciodata, de asta am si apelat la ei", adauga administratorul citat.

Firma a cumparat la inceputul anului trecut terenul de circa 6.800 mp de la West Gate, teren pe care l-a platit in rate si l-a achitat integral. Firma nu mai are alte terenuri in Bucuresti si este la prima „aventura" de acest gen. „Am trecut de la consultanta de afaceri si management la dezvoltare office", remarca Simona Capraroiu.

Proiectul se dezvolta sub programul Regio de dezvoltare prin care Uniunea Europeana cofinanteaza proiectele locale si regionale in Romania.


Sursa

25 October 2011