Grupul negociază în acest sens cu alţi acţionari ai proiectelor. Investiţiile în cele 4 proiecte vizate depăşeşte 56 milioane de euro.

14594-129400maxim.jpgGrupul austriac, Immofinanz, rezultat din fuziunea Immofinanz AG şi Immoeast, vrea să vândă participaţia deţinută în cadrul mai multor proiecte rezidenţiale dezvoltate în România de Adama Holding sau să preia integral aceste proiecte, potrivit Mediafax.

În prezent Immofinanz are 30% din cele patru proiecte vizate

În prezent, Immofinanz are 30% din cele patru proiecte vizate, iar strategia grupului este obţinerea controlului integral asupra proiectelor sau vânzarea participaţiei, potrivit unui raport al Immofinanz. Grupul negociază în acest sens cu alţi acţionari ai proiectelor. Cele patru proiecte sunt Evocasa Armonia şi Evocasa Selecta, ambele din Bucureşti, totalizând 262, respectiv 77 de apartamente, ambele finalizate. Celelalte două ansambluri sunt Copou Bellevue din Iaşi, cu 120 de apartamente, şi Evocasa Orizont din Ploieşti, cuprinzând 156 de unităţi localive, acestea fiind în curs de finalizare. Proiectele reprezintă în total investiţii de peste 56 de milioane de euro.

Proiectele grupului din România sunt evaluate la aproape 1 miliard euro

Immofinanz deţine în România 50 de proprietăţi finalizate şi în diverse stadii ale construcţiei evaluate la sfârşitul lunii iulie la 957 milioane euro. Printre proiectele finalizate deţinute de Immofinanz în România se numără Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galaţi pe segmentul spaţii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri. Pompania a avut în anul financiar 2009-2010, încheiat la 30 aprilie, venituri de 70,8 milioane de euro în România, în scădere cu 8,5% faţă de anul financiar anterior. Adama este un dezvoltator activ în România, Republica Moldova, Ucraina şi Turcia şi are în diferite stadii de planificare şi execuţie peste 45 de proiecte rezidenţiale şi comerciale. Compania, fondată în 2004 de oamenii de afaceri David Flusberg, Dvir Cohen Hoshen şi Isaac Cohen Hoshen, mai are ca acţionar fondul american Tiger Global.


Sursa

26 October 2010