Fondul de investitii imobiliare Immofinanz Group plănuieşte să transforme centrul comercial Armonia Arad într-un centru logistic sau într-un parc industrial, au anuntat astazi oficiali ai companiei, punand astfel capat speculatiilor privind viitorul activului care s-au facut in ultima vreme.

25580-immofinanz-transforma-armonia-arad-shopping-cen.jpgWolfgang Idl, Coordonatorul Direcţiei Asset Management Retail al IMMOFINANZ Group spune ca: „În ultimii ani am investigat care sunt cele mai eficiente moduri în care putem utiliza spaţiul nostru din Arad. În timp ce retail-ul în acestă zonă şi mai ales în Arad, a fost afectat de criza economică, am înregistrat o creştere a cererii pentru alte servicii. Astfel, am decis că Armonia este mai potrivită pentru alte scopuri comerciale”.

Decizia de transformare a centrului comercial in parc logistic sau indusrtial se bazează pe impactul pe care situaţia economică actuală îl are în zonă, dar şi pe oportunităţile datorate locaţiei foarte bune a centrului Armonia.

„Datorită relaţiilor solide şi pe termen lung pe care le avem cu partenerii noştri, negocierile decurg foarte bine şi suntem încrezători că vom găsi o soluţie acceptabilă pentru toate părţile implicate”, a mai spus Wolfgang Idl.

Este de aşteptat ca transformarea centrului să fie finalizată până în toamna anului 2013, fără a fi necesare investiţii majore pentru acest proces.

Centrul comercial Armonia este amplasat pe una din cele mai importante şosele cu acces către Arad, drumul european E68 care face legătura între Szeged (Ungaria) şi Braşov, şi va fi conectat la autostrada Szeged – Arad – Timişoara – Sibiu care este în prezent în construcţie, cu anumite porţiuni deja finalizate. Datorită acestui amplasament, Armonia, care se întinde pe o suprafaţă de 43.500 metri pătraţi, se dovedeşte a fi o destinaţie comercială atractivă pentru clienţii care sunt la curent cu ultimele tendinţe din piaţă.

Armonia Arad a fost deschis în mai 2008 şi include, pe lângă hipermarketul Carrefour, un magazin Bricostore şi o galerie comercială cu aproximativ 80 de magazine.

 

Sursa

11 July 2012