După preluarea portofoliului, Adama a ajuns la 42 de proiecte doar în România. Cele mai multe ansambluri sunt amplasate în Bucureşti şi în împrejurimi.

22523-146212maxim.jpgGrupul austriac Immofinanz a ajuns, după preluarea grupului Adama, la un total de 42 de proiecte rezidenţiale, doar în România, care ar ocupa o suprafaţă totală la finalizare de 1,4 milioane de metri pătraţi, informează Mediafax. Cele mai multe dintre proprietăţile Immofinanz din România sunt concentrate în Bucureşti şi în împrejurimi. Astfel, dacă suprafaţa medie a unei locuinţe este de 90 de metri pătraţi, apropiată de suprafaţa celor construite de companie în Bucureşti, reiese că Immofinanz vrea să construiască peste 15.000 unităţi locative în România, devenind astfel cel mai mare dezvoltator pe piaţa rezidenţială locală. Însă, din toate acestea, cea mai mare parte a proiectelor din portofoliu sunt doar pe hârtie.

Din cele 42 de proiecte din România, 29 sunt din portofoliul dezvoltatorului Adama, preluat integral de compania austriacă în acest an. Cele mai multe ansambluri sunt în Bucureşti (17) şi Pipera şi Snagov (3). Alte şase proiecte sunt amplasate în Braşov, iar restul în Oradea, Cluj, Bacău, Ploieşti, Timişoara, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Suceava, Iaşi şi Piatra Neamţ. "Portofoliul are o suprafaţă de teren aferent de un milion de metri pătraţi şi o suprafaţă care va putea fi vândută la finalizare de 1,4 milioane de euro. Focusul pentru aceste locuinţe este populaţia cu venituri medii superioare din zonele urbane", potrivit reprezentanţilor Immofinanz.

Multe proiecte şi puţine realizări

Mare parte din ansambluri sunt în fază de proiect, dezvoltarea acestora fiind amânată din cauza crizei financiare. Printre proiectele finalizate, din portofoliul Immofinanz se numără Evocasa Armonia, din cartierul Titan din sectorul 3 din Bucureşti, sector în care sunt amplasate trei din nouă ansambluri în construcţie şi alte două finalizate din portofoliul Adama.

Evocasa Armonia cuprinde două blocuri finalizate, totalizând 262 de locuinţe, urmând ca în a doua fază să fie construite încă 131 de unităţi. Pentru faza a doua, autorizaţia de construcţie urmează să fie obţinută în scurt timp. În cadrul ansamblului, 73% din suprafaţa destinată vânzării din fazele finalizate a fost vândută, compania fiind în negocieri pentru finanţarea ultimei etape a ansamblului.

Un alt proiect din Bucureşti este Evocasa Selecta, care, potrivit Immofinanz, are cea mai bună localizare din complexurile deţinute de companie în Bucureşti. Complexul este finalizat integral, un număr de 31 de apartamente din totalul de 77 de unităţi din proiect fiind încă nevândute.

Tot în Titan, Immofinanz deţine complexul Evocasa Optima, în cadrul căruia a fost finalizată prima fază, totalizând 83 de apartamente. Dintre acestea mai sunt de vânzare 14 unităţi. Compania vrea să înceapă construcţia etapei a doua a proiectului în primăvara anului viitor.
Portofoliul Immofinanz cuprinde şi complexul Edenia Titan, cu 226 de apartamente finalizate, din care 196 vândute. Compania mai are autorizaţie de construcţie pentru alte două faze, totalizând 452 de apartamente în cadrul ansamblului.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, are în Europa un portofoliu de peste 1.600 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 8,4 miliarde de euro. În România, grupul mai deţine 50 de proprietăţi, cea mai mare parte clădiri de birouri şi spaţii comerciale, cu o valoare estimată la circa 900 de milioane de euro.


Sursa

8 December 2011