Grupul Immofinanz a preluat controlul întregului grup Adama, după achiziţia a 69,22% din participaţia companiei, pentru suma de 42,42 mil. euro, devenind astfel unicul acţionar. Înainte de această tranzacţie, Immofinanz deţinea 30% din Adama.

19256-adama_90373700.jpgAustricii au cumpărat de la fondul de hedging american Tiger Global, Morgan Stanley, compania ce administrează Lehman Brothers Marea Britanie şi de la acţionarii fondatori. Pentru validarea legală a contractului este necesară aprobarea tranzacţiei de către autorităţile competente în domeniul concurenţei.

„Am decis să achiziţionăm în totalitate Adama, deoarece compania şi brandul său au o reputaţie recunoscută în Europa de Sud-Est. Obiectivul nostru este să integrăm experienţa şi expertiza managementului local în grupul Immofinanz şi să creăm cât mai multe sinergii. Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideală pentru extinderea noastră planificată în domeniul construcţiilor şi dezvoltărilor rezidenţiale, în special în România", a argumentat Daniel Riedl, membru în Comitetul Executiv al grupului Immofinanz, motivele acestei tranzacţii. „Preluarea în totalitate a Adama subliniază implementarea constantă a strategiei noastre de a dezvolta participaţiile minoritare pentru a deţine controlul strategic, sau de a le vinde", a adăugat Riedl.

Adama a finalizat aproximativ 1.500 de apartamente de la înfiinţarea sa în 2005 şi are în curs de construcţie zece proiecte rezidenţiale. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăţi cu o suprafaţă totală de peste 1,36 mil. mp, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidenţiale noi.

„Portofoliul nostru din România include un număr de zone nedezvoltate încă în Bucurşti. Obiectivul nostru este să creăm cartiere întregi - o provocare interesantă pe care plănuim să o prezentăm echipei Adama din România imediat ce economia românească va putea asigura cadrul necesar", a comentat Riedl planurile pe termen mediu ale grupului Immofinanz.

Fondul de investiţii austriac Immofinaz deţine peste 1.600 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 8,5 miliarde de euro şi îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail, birouri, logistică şi rezidenţial în opt pieţe regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Rusia.


Sursa

17 June 2011