Fondul austriac de investiţii Immofinanz Group a achiziţionat un pachet de acţiuni de 49% din compania de consultanţă EHL Immobilien GmbH, care administrează o parte importantă a potofoliului companiei, adică 92 de proprietăţi cu o suprafaţă totală de 1,7 mil. mp în România, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Republica Cehă.

15856-polus_center_2_10577100.jpgELH administrează centrele comerciale Polus Center Cluj-Napoca şi Gold Plaza Baia Mare, iar pachetul majoritar de acţiuni va fi deţinut în continuare de Michael Ehlmaier.

Portofoliul include proprietăţi precum clădiri de birouri, spaţii comerciale şi logistice. Sucursale ale EHL în Euroap Centrală şi de Est sunt responsabile cu inchirierea şi managerierea (extinderea, modernizarea) proprietăţilor imobiliare din portofoliu.

Immofinanz deţine în România nouă clădiri de birouri care au fost evaluate la 334 mil. euro, trei centre comerciale - Polus Center (Cluj-Napoca), Euromall Piteşti şi Armonia Center din Arad, evaluate la 219,4 milioane de euro şi trei proprietăţi logistice, ale căror valoare totală este de 25,8 milioane euro.


Sursa

5 January 2011