Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai important investitor imobiliar de pe piata locala, intentioneaza sa vanda proiecte finalizate cu o valoare de 148 de milioane de euro de pe piata locala, reprezentand 23% din portofoliul de proiecte finalizate al companiei de pe piata de la noi, potrivit unui raport al Immofinanz, principalul actionar al fondului.

Cele doua companii sunt in proces de fuziune si totodata de restructurare a portofoliului imobiliar, proprietatile fiind impartite in trei categorii: hold (de pastrat), work (care necesita activitati de reinchiriere, mentenanta) si trade (proprietati propuse spre vanzare pe termen scurt si mediu).

In Romania Immoeast detine proprietati finalizate cu o valoare de piata de 636 de milioane de euro. Un sfert dintre acestea, ca valoare (163 mil. euro), sunt considerate proprietati care merita sa fie pastrate pe termen lung, datorita faptului ca prezinta un risc scazut.

Cea mai mare parte a portofoliului, cu o valoare de 325 mil. euro, cuprinde proprietati care "vor deveni fie de vanzare, fie de pastrat dupa ce masurile de imbunatatire vor fi realizate".

Reprezentantii Immoeast sustin de mai bine de un an ca intentioneaza sa vanda din proprietatile locale, dar pana acum nu a fost realizat niciun exit notabil.

Austriecii sunt de departe cel mai mare proprietar de birouri din Bucuresti, cu un portofoliu care cuprinde parcurile de afaceri IRIDE, Victoria Park, S-Park sau imobilele Baneasa Airport Tower, Bucharest Corporate Center sau Global Business Center.




Sursa

29 April 2010