Fondul austriac de investitii Immoeast, care detine un portofoliu imobiliar de aproape un miliard de euro pe piata locala, a obtinut venituri de 55,2 mil. euro in intervalul mai 2009 - ianuarie 2010 din inchirierea proprietatilor din Romania, considerata drept cea mai dificila piata cheie pe care investitorul activeaza.

sursa:zf.ro"Romania este in continuare cea mai dificila piata cheie pentru Immoeast. Surplusul de spatii de birouri in Bucuresti va continua sa creasca pe fondul finalizarii unor noi proiecte in 2010; in consecinta, asupra chiriilor va fi in continuare exercitata presiune, iar gradul de neocupare, deja mare, va continua sa creasca", se arata intr-un raport financiar al fondului care este cel mai mare proprietar de birouri din Bucuresti, cu un portofoliu de aproape 200.000 de metri patrati.

"Pentru retail situatia este la fel de problematica. Numeroase centre comerciale se confrunta cu rate de neocupare extrem de mari, in special in centrele regonale, iar trendul de scadere a puterii de cumparare nu pare a fi inversat", se mai arata in raport.

 



 
 

Sursa

24 March 2010