Fondul austriac Immoeast, investitorul imobiliar cu cea mai mare expunere pe piata locala, avand un portofoliu de circa un miliard de euro, a platit aproape cinci milioane de euro pentru a ramane singurul actionar al firmei Klyos Media, responsabila de realizarea mallului West Gate din Craiova, o investitie estimata la 100 de milioane de euro.

"Immoeast a platit aproape cinci milioane de euro pentru pachetul de 10% detinut de firma Trio Holding in proiectul de la Craiova, Trio urmand sa ramana project manager al proiectului", au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.

Potrivit acordului initial, Immoeast ar fi trebuit sa cumpere integral proiectul de la Craiova in momentul finalizarii. In ultimul an insa austriecii au luat decizia de a deveni unic actionar in mai multe parteneriate, cum s-a intamplat cu proiectele incepute alaturi de EFG sau Eyemaxx.
Cele doua companii nu au oferit informatii referitoare la aceasta tranzactie pana la inchiderea editiei.

Immoeast si Trio au inceput constructia proiectului de la Craiova inca din 2007 si au programat inaugurarea mallului pentru anul trecut. Venirea crizei si dificultatile financiare prin care au trecut austriecii i-au determinat sa intrerupa investitiile in acest proiect, la un stadiu la care structura cladirii era ridicata 95%.

Printre chiriasii care semnasera deja contracte pentru spatii in acest mall se numarau firmele Media Galaxy, Sprider Stores, Reserved sau operatorul de cinematografe Cinema City, care inchiriase 3.000 de metri patrati pentru un multiplex cu zece sali.

 

 

 

Sursa

26 April 2010