Bancpost a primit distincția de „Cel mai bun partener IFC pentru finanțarea comerțului internațional din Europa de Sud”, datorită rezultatelor înregistrate în susținerea activității de import-export a companiilor locale. Astfel, doar în 2015 din linia de finanțare de 80 de milioane de dolari au fost utilizați de către clienții Bancpost în regim revolving peste 170 de milioane dolari, în cadrul Programului de finanțare a comerțului Global (Global Trade Finance Program - GTFP).

39711-trofeu_bancpost.jpg„Suntem onorați să primim această recunoaștere internațională a rolului Bancpost, în calitate de bancă sistemică, în susținerea activității de comerț internațional și implicit a economiei românești. Am dovedit de-a lungul timpului că suntem un partener pe termen lung pentru clienții noștri și că avem capacitatea de a le oferi competențele profesionale care să le susțină planurile de dezvoltare. Iar această nouă distincție ne reconfirmă poziția de lider pe care o avem în piață pe segmentul tranzacțiilor de trade finance”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Bancpost a primit această distincție pentru a treia oară, premiul fiind înmânat în cadrul celei de-a 7–a  Întâlniri Anuale a Băncilor Partenere, de la Milano, la care au luat parte peste 500 de reprezentanți ai industriei bancare și ai corporațiilor internaționale.

“Lucrăm cu Bancpost în vederea întăririi relațiilor de parteneriat cu băncile internaționale și dezvoltarea sectorului financiar din România. Bancpost s-a alăturat Programului de finanțare a comerțului global în 2010 în calitate de primă bancă emitentă din România, participarea sa în cadrul proiectului facilitând creșterea competitivității la export a clienților locali și implicit susținerea fluxurilor de comerț internațional ale României”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa. “Suntem bucuroși să avem în Sudul Europei un partener puternic așa cum este Bancpost.”

„Bancpost este un partener important și consecvent al programului Global Trade Finance, reflectând capacitatea băncii de a înțelege piața financiară pe de o parte, precum și cunoașterea aprofundată a business-ului clientului și a nevoilor sale în comerțul internațional. Printre companiile care folosesc aceste linii de finanțare și care au încredere în expertiza noastră se numără nume importante, cu activitate in productia de componente si echipamente pentru industria de telecomunicatii, energie, industria auto, agricultura si comerț”, a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Bancpost s-a alăturat programului IFC - GTFP (Global Trade Finance Program) încă din 2010, când a primit o linie de finanțare în valoare de 15 milioane de dolari în baza căreia Bancpost a acordat credite comerciale în valoare totală de 20 de milioane de dolari. Valoarea liniei de finanțare a crescut constant, astfel că IFC a mărit către finalul anului 2015 valoarea creditului la 80 de milioane de dolari. În cei 5 ani de parteneriat, în cadrul acestui program Bancpost a acordat finanțări în valoare cumulată de peste 560 milioane de dolari.

Despre Bancpost 

Bancpost este o bancă universală importantă în România cu o prezență de 25 de ani pe piața locală și o rețea de 148 de unități și 7 centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienți corporativi, de retail și instituționali, pentru care oferă o gamă variată de soluții financiar-bancare eficiente și flexibile. Bancpost acordă finanțare companiilor atât din surse proprii, cât și prin intermediul liniilor de credit puse la dispoziție în parteneriat cu diverse instituții financiare internaționale. Bancpost este totodată unul dintre liderii pieței locale de carduri și a dezvoltat rețele extinse de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri care oferă acces comod și permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea și reprezentant VISA și MasterCard. În acord cu angajamentul său de a sprijini performanța și valorile romanești, Bancpost a devenit începând cu anul 2015 Sponsor Oficial al FRF (Federația Română de Fotbal) și al Echipei Naționale de Fotbal. 

10 March 2016